Businesslab schenkt €5000 aan jongerenlijn AWEL

Zoals elk jaar overhandigden An Verstraete en Xavier Debaere, zaakvoerders en bezielers van Businesslab, ook dit jaar voor de vierde keer een cheque aan vzw Awel, voorheen bekend als de Kinder- en jongerentelefoon. Sibille Declercq, coördinator van Awel, nam de cheque in ontvangst op één van de maandelijkse brainstormsessies georganiseerd door Businesslab in Hotel Nazareth. Deze sessies brengen zo’n 50 ondernemers samen die, onder professionele begeleiding, aan de groei van hun onderneming werken. Met deze donatie (€5000) wil Businesslab ook na de eerdere schenkingen in 2018, 2019 en 2021 hun succes blijven delen met de maatschappij,

Businesslab schenkt €5000 aan jongerenlijn AWEL - Businesslab

 

Businesslab begeleidt eenmanszaken en zaakvoerders van kleine bv’s met ambitie op weg naar het succes waarvan ze dromen onder het motto: WORK•LIVE•PLAY. Aan de hand van concrete tips, inspirerende events en maandelijkse brainstormsessies motiveren oprichters Xavier Debaere en An Verstraete ondernemers om met volle goesting meer winst, meer vrije tijd en meer voldoening tecreëren en een succes te maken van hun leven en hun onderneming. Sinds de start in 2014 is Businesslab uitgegroeid tot een toonaangevende leider in actie- en resultaatgerichte bussinesscoaching voor kleine ondernemingen in Vlaanderen.

Twee kernwaarden waarop Businesslab o.a. gebaseerd is, zijn geven en delen

benadrukt bestuurder Xavier Debaere. “We geloven dat alles begint met geven. We willen het succes van onze onderneming delen met de buitenwereld. En de maatschappij iets teruggeven.” Dat deden we al in het verleden en in de komende jaren willen we daar nog meer werk van maken.

An Verstraete voegt hieraan toe: “We kozen voor AWEL omdat kinderen ons nauw aan het hart liggen. Naast het feit dat we zakelijke partners zijn, vormen Xavier en ik een nieuw samengesteld gezin met 6 kinderen. Als mama van 3 + 3 kinderen weet ik dan ook als geen ander, dat onze kinderen ons niet alles komen vertellen. Of ons niet alles komen vragen. Ze geloven dat wij het als ouders te druk hebben, ze voelen schaamte, ze zijn bang voor onze reacties, … Maar als ze het niet aan ons kunnen vragen of vertellen, waar moeten ze dan wel naartoe in deze snel evoluerende wereld?

Awel wil elk kind en elke jongere een luisterend oor bieden.

Zo kunnen kinderen Awel contacteren over alles wat hen bezighoudt. Awel is er voor hen, door te luisteren, door mee te voelen en mee te denken. In 2022 had luisterlijn Awel 22.165 gesprekken met kinderen en jongeren. Er is dus duidelijk nood aan dit soort steun. “Dat zette ons aan om ook dit jaar weer voor AWEL te kiezen. Kinderen en jongeren ondersteunen door onbevooroordeeld te luisteren naar hun kleine en grote uitdagingen. Dat is toch het minste wat we kunnen doen.”

Ook na het overhandigen van deze cheque, gaat Businesslab op hetzelfde elan verder en wordt er verder geld ingezameld. Op elk Businesslab event wordt er van alles verkocht ten voordele van AWEL. Ik denk aan Successchriften, weekplanners, boeken, …. Zo gaat de bijdrage die onze ondernemers betalen voor dit materiaal, integraal naar Awel.

En ook de bezielers van Businesslab, An & Xavier, doen een persoonlijke bijdrage.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *