BUSINESSLAB BREAKTHROUGH

LEIDERSCHAPSPROGRAMMA

De Business & Life Breakthrough is een on-going programma voor jou als groeiende ondernemer en de perfecte aansluiter op de Business & Life Boost.

Nu je de kennis hebt verworven om het fundament van jouw onderneming goed te leggen is het belangrijk om over te gaan tot actie. Door het volgen van de Breakthrough, bewijs je elke dag dat jij een ondernemer bent met pit en power. Een ondernemer die als geen ander weet hoe belangrijk het is:

 • Om verder te werken aan jouw persoonlijke groei.
 • Om eeuwige student te blijven en nieuwe kennis en vaardigheden op te doen.
 • Om kennis en vaardigheden om te zetten in praktijk.
 • Om je te laten omringen door collega-ondernemers met goesting, die net zoals jij vooruit willen.
 • Om je te laten inspireren door hen die het succes al hebben bereikt of er tenminste stevig op weg naar zijn.
 • Om te ontsnappen aan de ondernemerseenzaamheid.
 • Om zelf een inspiratiebron te zijn voor anderen en daaruit energie te putten.

Bekijk hieronder de video waarin Filiep Himpe zijn ervaring deelt:

WAT LEVERT DE BUSINESSLAB BREAKTHROUGH VOOR JOU OP?

NIEUWE INZICHTEN & SYSTEMEN
Je leert niet alleen nieuwe tools of systemen kennen om snel en ontspannen te groeien, je krijgt ook meteen tips om makkelijker te automatiseren: van ons (An & Xavier), van collega Businesslab Tribers of van de gastsprekers die we uitnodigden.

STRUCTUUR
Je bouwt verder aan de structuur van je onderneming en je wordt ondersteund bij elke stap die je zet.

FOCUS
Je blijft gefocust werken aan de enige juiste prioriteiten waardoor je alleen nog doet wat echt bijdraagt aan jouw groei.

RITME
Door met de regelmaat van de klok samen te komen met de Businesslab Breakthrough’ers creëer je ritme, orde en structuur. Niets is zo belangrijk in het vervullen van onze behoefte aan zekerheid en duidelijkheid. Je weet wat je mag verwachten, je weet wat er nodig is, je weet wat er van je verwacht wordt en wat er komt. Er ontstaat een zekere regelmaat.

Het draagt bij aan het vertrouwen in jezelf, in je onderneming, in de toekomst en in een overkoepelend groter geheel.

OPVOLGING & REVISIE
Je bouwt elk kwartaal de nodige evaluatiemomenten in, waardoor je tijd bijstuurt. Op die manier blijven zowel jij als je medewerkers steeds op het juiste spoor.

NETWERKGELEGENHEID
Met gelijkgestemde ondernemers. Kunnen zijn wie je bent en kunnen delen wat je denkt en voelt, zonder de veroordelende woorden van onwetende buitenstaanders te moeten aanhoren, voelt als thuiskomen bij een hechte familie: De Businesslab Tribe.

DOELEN ZETTEN EN REALISEREN
Doelen geven duidelijkheid, richting en betekenis: ze zorgen ervoor dat je werkelijk kan aftoetsen of je wel op het juiste spoor bent.

PERSOONLIJKE GROEI & LEIDERSCHAP
Het investeren in jouw persoonlijke groei draait bij tot een hogere eigenwaarde en een beter zelfbeeld: twee noodzakelijke elementen voor succes en geluk. Jouw veerkracht groeit, waardoor je makkelijker omgaat met stress en uitdagingen.

MUZIEK & PLEZIER
Met een grap en een grol en met muziek is groeien en leren zoveel plezanter. Dankzij het Businesslab Breakthrough-Programma komen deze elementen duidelijk aan bod. Een aangename afwisseling die zorgt voor een optimaal resultaat.

Negatieve energie wordt losgelaten en positieve energie wordt er gecreëerd. Het is niet de eerste keer dat we de opmerking horen vallen: “Ik ben blij dat ik terug aan het Businesslab-infuus kon komen hangen.”

Veel nieuwe inzichten meegekregen. Blij dat ik volgend jaar weer daarbij mag zijn. Het is een grote investering, maar je verdient dit zeker terug doordat je zoveel bijleert. Businesslab heeft mijn leven veranderd. Ik ben enorm gegroeid als persoon en als ondernemer. Mijn omzet is in 1 jaar tijd verdubbeld en we hebben zonet onze eerste medewerker aangenomen.

Een dag opleiding geeft me steeds weer nieuwe inzichten en punten om verder aan te werken. Elke keer wordt er wel weer een nieuwe uitdaging blootgelegd die ik voorheen niet zag. Zo blijf ik werken om mijn onderneming steeds sterker en groter te maken, met een goed draaiend team en steeds betere klanten. Het is dankzij de energie van de tribe dat het me steeds lukt die extra stap te zetten en vol te houden.

WAT MAG JE PRECIES VERWACHTEN?

Om de 3 maanden: één kwartaalmeeting – 2 dagen na elkaar

Tijdens deze kwartaalmeetings krijg je nieuwe inzichten van An, Xavier of van een andere expert aangereikt. Je doet inspiratie op binnen de 7 werkdomeinen van ondernemerschap:

 1. Marketing
 2. Verkoop
 3. Productie
 4. Team
 5. Organisatie
 6. Cijfers en scores
 7. Persoonlijke groei en leiderschap

Deze zeven werkdomeinen vormen zeven fundamentele voorwaarden om vlot te kunnen evolueren van een fase waarin het in hoofdzaak overleven is, naar een fase van succes, van consolideren en verzilveren.

Dankzij de Business & Life Breakthrough zet jij moeiteloos stappen en evolueer je van de kinderfase naar de puberfase om uiteindelijk de volwassenheidsfase te bereiken.

Voorbeelden daarvan zijn:

 • Geldmindset: Mind & Money
 • Verkoop & invloed
 • Verkoop vaardigheden
 • Creëren van invloed
 • Klantenservice en beleving
 • Prijszetting
 • Aanwerven, rekruteren en selecteren
 • Teambuildingsactiviteiten
 • En nog heel wat meer…

Naast deze waardevolle themasessies wordt er ook gezorgd voor muziek, voor plezier en aangepaste animatie(s). Elke kwartaalmeeting is daarom uniek en bijzonder prikkelend. Dankzij deze kwartaalmeetings sta je er als ondernemer nooit meer alleen voor. Je blijft voortdurend geïnspireerd en ondersteund op weg naar jouw doel.

Na mijn eerste traject ben ik volop bezig met het vormgeven van mijn ideeën en deze ook te implementeren. Zo ben ik een nieuw verkoopsysteem op poten aan het zetten en ben ik concreet bezig met nieuwbouw (één van mijndromen). Ik heb allerlei ideeën in mijn hoofd en wil deze nu concreet op papier zetten. Dit maakt dan ook deel uit van mijn uitdaging om efficiënter te werken en meer structuur te brengen in zijn dag. Businesslab heeft mij ook geleerd dat al deze ideeën niet perfect hoeven te zijn, dat ik met een 80% uitgewerkt idee ook naar buiten mag komen. Ik neem vooral deel aan de Breakthrough zodat ik een schop onder mijn kont krijg en ook echt aangemaand wordt om iets uit te voeren en te implementeren.

Ongeveer twee jaar volg ik nu Businesslab en in die tijd is er heel wat veranderd. Vroeger liep ik bijvoorbeeld vaak gefrustreerd rond, omdat ik te veel deals niet binnenhaalde waarvoor ik een offerte had gemaakt. Op den duur kreeg ik een degout van verkoopgesprekken. En dat is niet gunstig als ondernemer. :-( Maar dankzij Businesslab ben ik gaan nadenken over tal van aspecten in mijn onderneming. De succespuzzel hielp me daarbij. Daardoor kon ik op die manier een andere verkoop-en offerstrategie gaan toepassen. Resultaat? Van stevig verlies maken naar € 45000 winst. Vandaag halen we pakken meer deals binnen en dat geeft terug goesting om te ondernemen. Bovendien heb ik meer tijd voor mijn gezin en kan ik terug gaan snookeren met mijn zoon. Dat alleen al is fantastisch.

Succesrondes en inspirerende voorbeelden

Tijdens elke bijeenkomst krijgt ieder de kans om zijn persoonlijke succes in het kort te delen met de groep. Het is niet alleen een manier om jezelf te laten zien als persoon en onderneming, maar ook een moment waarop je in volle vertrouwen kan genieten van oprecht applaus.

Waar anders dan bij Businesslab, kan je zonder jaloezie of afgunst delen wat jou als ondernemer zo trots maakt?

Anderzijds deelt minstens één Breakthrough-Triber met trots zijn -net iets langer succesverhaal- verhaal want verhalen en successen zijn historisch gezien al eeuwenlang een bron van inspiratie en ook hier is dit niet anders.

Vraag & antwoord thema-sessies

Tijdens de Vraag & antwoord-thema sessies krijg je de kans om dieper in te gaan op het thema van de laatste Breakthrough kwartaalmeeting. Tijdens de training lijkt alles evident, maar eens je aan de slag gaat met de nieuwe inzichten bots je mogelijks op nieuwe uitdagingen die je eerder niet gezien had of niet had zien aankomen.

Tijdens deze Q&A-thema-sessies (zo’n 6 weken na de kwartaalmeeting) stel je de vragen die op jouw lippen branden en word je tevens geïnspireerd door de vragen van andere collega Breakthrough Tribers.

Maandelijkse Mastermind sessies

De maandelijkse Mastermind sessies zijn een extra ondersteuning of een stevige aanvulling op het Businesslab Breakthrough programma. Dankzij de Mastermind sessies heb je maandelijks een face-to-face klankbord. Een klankbord bestaande uit een 4 of 5 ondernemers uit verschillende niches of branches die jou de spiegel voorhouden.

Je deelt met hen jouw tactische uitdagingen van het moment en zij geven je vanuit hun perspectief en hun ervaring(en) hun ideeën terug. Zo heb jij door deze ideeën elke keer weer stof tot nadenken en wordt jouw antwoord op de vraag of de oplossing voor jouw uitdaging helderder.

De maandelijkse Mastermind sessies helpen je bovendien om alle nieuwe inzichten en strategieën effectief om te zetten in de praktijk want na de live en/of online trainingsmomenten is het aan jou om jouw inzichten te implementeren, zodat je daadwerkelijk de resultaten behaalt die jij vooropstelde.

Onzekerheid over wat jij in jouw specifieke situatie het beste zou doen, is dan ook de grootste oorzaak van stagnatie in de ontwikkeling van je onderneming. En dat is dus niet wat je wil. De Maandelijkse Mastermind sessies bieden daar een antwoord op.

Het-Businesslab-netwerk: Work•Live•Play

Ik moet het je niet vertellen: netwerken is de belangrijkste en meest productieve activiteit voor wie professionele, maar ook voor wie persoonlijke relaties wil opbouwen.

Wie netwerkt met een duidelijke doel – in dit geval beter, efficiënter of winstgevender ondernemen – gaat op zoek naar de juiste contacten en de juiste personen die hem kunnen helpen bij het bereiken van zijn doelen.

Maar… netwerken met de Businesslab-Tribers ligt op een net iets hoger niveau.

De Businesslab-Tribers worden één voor één geïnspireerd door de keuze: “Verdubbel je winst, verdubbel je vrije tijd.” Ze hebben alleen éénzelfde doel: hun onderneming(en) op een betere efficiëntere en makkelijkere manier runnen zodat ze groeien op zakelijk, financieel en relationeel niveau waardoor ze meer van het leven gaan genieten.

Ze delen met elkaar hun toekomstbeeld, hun passie, hun inspiratie, hun successen, hun dankbaarheid maar evenzeer ook hun angsten, frustraties, tegenslagen of verdriet waardoor er een krachtig gevoel van ‘samen’ in diepere verbondenheid ontstaat. En er soms zelfs thema’s rond grote(re) levensvragen en zingeving aan bod komen.

Zowel tijdens de gemodereerde overlegmomenten, als tijdens de koffie- en lunchpauzes of tijdens de tafel- en restaurantmomenten voor, tijdens, tussen of na de kwartaalmeetings worden er stevige vriendschappen gesmeed.

Het Businesslab-Netwerk is een veilige plek waar er een sfeer en de collegialiteit heerst. Vanuit de contacten die je maakt in de Businesslab Tribe, vloeien er unieke vriendschapsbanden die niet te onderschatten zijn. Je merkt dan ook snel dat je vaker ‘quality time’ met ‘quality people’ ervaart. Eindelijk ontsnap je dankzij het Businesslab Netwerk aan de ondernemerseenzaamheid.

Businesslab Tribers zijn ook één voor één ondernemers, die trots zijn op de onderneming die ze aan het uitbouwen zijn en ook trots zijn op de onderneming die hun leven steeds makkelijker maakt. Bovendien geloven ze -dankzij hun groeiende winnaars mindset- elke dag meer en meer, dat winst en waardecreatie GEEN vieze woorden zijn.

Dat resulteert niet alleen in nieuwe contacten, het draagt ook bij aan nieuwe ideeën, meer inspiratie, betere resultaten en last but not least: je staat er nooit alleen voor.

De gesloten Businesslab Tribe Facebookgroep (tot einde traject)

Samen sta je sterker dan alleen. Als actief lid van het Businesslab-Breakthrough-Traject ben je 24/24 online verbonden met jouw collega Businesslab Tribers. Dat biedt je heel wat gemoedsrust.

Je kan je ei delen wanneer het bij je opkomt. Jouw ideeën delen on the spot. Ze aftoetsen bij andere ondernemers die net als jij bezig zijn met marketing. Vragen naar hulp. En nog veel meer.

Businesslab Play met de Businesslab Party

Work • Live • Play … is ons motto. Want werken doe je niet alleen. Voluit leven wil je niet alleen en feesten kan je niet alleen. De businesslab Party is de vervolmaking van dit alles.

Zolang jouw Breakthrough traject loopt kom je samen met je partner naar de Businesslab Party. Je ontvangt dus -na registratie- een gratis ticket voor jou én jouw levenspartner.

Dus ja! Kom van je stoel af en dans samen met de hele Businesslab Tribe de pannen van het dak. :-)

Twee jaar lang volg ik Businesslab en al twee jaar ga ik elke dag vooruit dankzij de inzichten die ik er kreeg. Ik blijf ze ook elke dag implementeren. Toen ik vroeger problemen had/ondervond bleef ik zitten in het probleem en geraakte ik geen stap verder. Vandaag analyseer ik de uitdaging en kom ik altijd tot oplossingen. Ik voel ook dat ik veel vaker uit mijn comfortzone kom en me daar ook steeds beter bij voel. Dat opent iedere keer mooie perspectieven. De Mastermind-sessie zijn ook top. Je ervaart iedere keer weer de Businesslab energie en je blijft in de flow. Mocht de tijd teruggedraaid worden, dan deed ik het zeker opnieuw.

Na twee jaar zijn onze cijfers niet verdubbeld zijn, maar wel onze inzichten en opportuniteiten (in business doen). Ik heb heel veel structuur in mijn onderneming gebracht en dat voel ik in mijn hoofd. :-) Onze mogelijkheden zijn ruim verdubbeld. Zo heb ik van alles klaargezet voor FRAME MEDIA. Dat betekent dat heel wat uitgewerkte ideeën nu in de startblokken staan, klaar om gelanceerd te worden. Ik wil de goede vibe van Businesslab zeker vasthouden.

Data Business & Life Breakthrough*

 • 29 & 30 augustus 2024
 • 21 & 22 november 2024

* Alle data hierboven onder voorbehoud van wijzigingen.

KMO portefeuille

Voor het jaartraject kan je subsidies aanvragen bij de de KMO portefeuille.
Meer info hierover vind je hier.

Inschrijven of meer info?

Neem contact met ons op. Bel ons op 09 310 60 40 of mail ons op  info@businesslab.be.

Wat deelnemers zelf vertellen over Businesslab Breakthrough:

Dankzij Businesslab heb ik een hoger verantwoordelijkheidsgevoel gekregen en geef ik de klanten extra aandacht. Dat mondt uit in tal van leuke gevolgen. Eén ervan nog vorige week: Een klant bij wie ik een waterverzachter plaatste in januari kwam vorige week snel ons bureel binnen om folders op te halen en uit te delen aan zijn buren in het gebouw. Hoe leuk is dat niet?

Na 3 jaar kan ik zeggen dat mijn zaak een totale andere wending kreeg. Zelf heb ik leren delegeren en ook durven genieten van mijn team hun successen. Door Businesslab neem ik nu echt vakantie met mijn gezin en geniet er ook ten volle van. Dank u wel daarvoor.

Ondertussen volg ik al twee jaar de trajecten van Businesslab en ik heb hieruit al heel wat vruchten geplukt. Dat betekent: vooruitgang en groei. Ik ervaar het als echt positief. Door Businesslab ervaarde ik vooral houvast en continuïteit. En die houvast en continuïteit heb je nodig in een onderneming. Dankzij Businesslab is ook mijnmanier van denken compleet veranderd. Ik heb anders leren omgaan met problemen. Ik ben gestopt met korte termijn denken en ja: “We hebben echt onze winst verdubbeld”. Naast dit alles is de sfeer binnen Businesslab gewoon top. Dit is een sfeer en energie die nergens anders te vinden is. Je komt hier gewoon thuis. An, Xavieren alle andere Businesslab Tribers zijn positief en opbouwend. Businesslab is voor mij mijn voedingsbodem om elke dag weer vooruit te kunnen.

Dankzij Businesslab hebben we geleerd om meer neen te zeggen en selectiever te zijn in de projecten die we aannemen. Op die manier kunnen we meer rust in de zaak krijgen, blijven we ons werk hebben, maar is er ook voldoende tijd vrij voor mijn gezin. Vroeger was het jaar in jaar uit tegen onze limiet aanlopen, maar dankzij de mindset die ik bij Businesslab leerde is het nu meer in periodes dat het druk is en heb ik wel een goed zicht op wanneer het terug rustig wordt. Op die momenten geniet ik ervan om mee te gaan kijken naar de voetbalmatch van mijn zoontjes. Nog meer neen zeggen wordt onze opdracht voor 2021, zodat we blijven onze boterham verdienen, maar dat vooral de rust terugkeert in de zaak en in ons gezin.

Wat had ik hier nood aan. Toen ik toekwam stond mijn energie op een zeer laag pitje. In coronatijd was ik vrij optimistisch tot ze ons in augustus terug alle verkoop afgenomen hebben. Ik had er echt allemaal geen zin meer in. Dankzij de tweedaagse en An en Xavier en de tribes zijn de batterijen terug opgeladen. En kan ik weer even vechten tegen de angsten en deze vervangen door vertrouwen.

Wel, ik vind het altijd super, deze steun in de rug. Voor mij is het altijd een push om beslissingen te nemen. Beslissingen waar ik dan bij blijf. Wanneer je twijfelt en er niemand in je omgeving is waar je raad aan kan vragen, dan kan je bij je mede-Tribers en An en Xavier terecht. Ik denk dat dat mij het meeste heeft geholpen, de jaren dat we deel uitmaken van de BL Tribe: hulp durven vragen en beslissingen durven nemen. Ook de kleine probleempjes die je aan niemand zou durven vragen, omdat je ze te onnozel vindt. Dat komt dan toch aan bod, en toch komt daar ook een oplossing voor, dat is fantastisch. Heel hartelijk dank”.