Do’s en don’ts van winstgevende marketing

,
DO DONTS WINSTGEVENDE MARKETING

De meeste kleine ondernemingen die ik ontmoet hebben GEEN duidelijke procedures en strategieën om klanten aan te trekken. Laat staan dat er een systematische opvolging van bestaande klanten is.

Meld je aan voor het gratis webinar en lees verder…

 

De meeste eenmanszaken en kleine bv’s doen af en toe wel iets. Eenmalig en handmatig. En te vaak zonder echte resultaten die in verhouding liggen met de tijd, energie en geld die nodig waren.

Zo ben je niet alleen kwetsbaar (want de concurrentie pakt jouw klanten af), maar het is ook stressvol om wakker te worden en je te herinneren aan de dingen die je bent vergeten te doen.

De onvoorspelbaarheid zorgt voor stress.
“Waar komt mijn volgende klant vandaan? En wanneer?”

Laten we eerlijk zijn. Dat is geen manier om te leven. De hele tijd gestrest. Daarom heb ik hieronder een lijst van do’s en don’ts die niet alleen jouw stressniveau zal verminderen, maar jouw zaak het hele jaar door oppept ook als je met verlof bent.

Doe het niet half en half.

Als je een leadgeneratiesysteem hebt (contacten generator), maar geen opvolgingssysteem, dan blijf je ter plaatse trappelen. Als je al die moeite doet om nieuwe contacten te krijgen en dan er niets mee doet, kun je ze net zo goed niet hebben gekregen.

Beperk je mediakanalen niet.

Ik heb het al eerder gehad over het gevaar van het cijfer 1.  Het gebruik van slechts één medium is een roekeloze strategie. Daarbovenop maakt het gebruik van verschillende media, van Facebook-advertenties tot e-mail en direct mail, het bijna onmogelijk voor jouw prospects om deze te negeren. En omdat de meerderheid van je concurrenten slechts één medium gebruiken, blaas je de concurrentie weg.

Zorg dat afspraken en verkoop niet afhankelijk van jou zijn.

Je hebt een automatisch systeem nodig – geen handmatig systeem – dat consequent, betrouwbaar elk contact opvolgt op een efficiënte, voorspelbare manier dag-in, dag-uit, of je er nu wel of niet bij bent.

Natuurlijk kan je een lijst met leads aan een verkoper geven en hem of haar vertellen dat hij of zij moet bellen voor de opvolging. Maar wat gebeurt er als ze de prospect niet bereiken? Wat als ze de prospect niet bereiken en ze een paar dagen vrij nemen? Dan mist je misschien definitief je kans.

Doe het snel.

Het heeft geen zin om het langzaam te doen. Hoe sneller je de systemen installeert, hoe sneller je kan genieten van meer vrijheid en minder stress. Door het proces te laten aanslepen, zie je een belangrijke zaak over het hoofd: je bent winst aan het uitstellen.

Creëer een betrouwbaar systeem om jouw klantenlijst te beheren.

Het meest waardevolle bezit dat je zaak is je klantenlijst. Je moet voortdurend werken aan het uitbouwen van deze lijst. Maak het jou gemakkelijk en zet een systeem op dat automatischs de klok rond voor jou dit werk doet.

Gebruik sjablonen en tools.

Dit gaat hand in hand met “Doe het snel.” Dit maakt het niet alleen veel sneller om dingen gedaan te krijgen, maar door gebruik te maken van sjablonen, zorg je ervoor dat de dingen direct werken en herhaalbaar zijn.

Eens de markting efficiënt en automatisch op punt staat, blijven de ideale klanten maar komen. Dat betekent dat je stopt met brandjes te blussen en meer tijd hebt om van het leven te genieten.

Registreer je voor het gratis webinar “De Ultieme Marketing Machine” en ontdek de geheime formule om een systeem te creëren dat 24/7/365 werkt om nieuwe klanten aan te trekken op een voorspelbare en betrouwbare manier.

Je zet dit systeem één keer op en het draait de hele dag door voor jou!

Reserveer nu je plaats voor dit webinar. Door hier te klikken en slechts enkele uren te werken “aan” jouw zaak, vervallen honderden uren werken “in” je onderneming.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *