🎙 Je echte concurrent is niet wie je denkt

Jouw concurrent is niet wie je denkt

 

Deze week in de Businesslab Podcast aflevering 96…

#morningrun → Dagelijks ben ik vroeg uit de veren, trek ik mijn loopschoenen aan en ga ik hardlopen. Bij het thuiskomen, ga ik elke dag Live op Facebook om een inzicht of een les te delen over beter ondernemen. Korte samenvatting van de 5 topics deze week.

1. Ik vertel jou het verhaal van Sinterklaas, overleden op 6 december 342. Ruim 1677 jaren later hebben we het nog altijd over hem.

Welk verhaal kan jij vertellen die impact maakt op de mensen rond jou? Hulp nodig? Dan is de unieke workshop Speak Loud & Clear voor jou.

2. Sinterklaas is uiteraard een uitstekend moment om jouw medewerkers te verrassen met een attentie. Maar vergeet niet dat het altijd het juiste moment is om aandacht en een compliment te geven aan jouw team (en aan de mensen rond jou).

Wie complimenteer jij vandaag?

3. Jouw klanten nemen irrationele beslissingen. In gewone tijden maar zeker in deze bewogen tijden. Belangrijk is dat jij met de voeten op de grond blijft.

Ik vertel jou welke een vaak voorkomende irrationele beslissing is bij de kleine onderneming als ze onder druk komt te staan.

4. De meeste kleine ondernemingen geloven dat hun concurrent de andere onderneming op de hoek van de straat is. Want deze is goedkoper, heeft een groter gebouw of een betere machine, doet meer reclame, want de zaakvoerder heeft een groot netwerk, etc…

Dit zou het jou een stuk makkelijker maken mocht dit echt zo zijn. Jouw marketing zou een stuk eenvoudiger zijn.

De waarheid is dat jouw échte concurrent niet is wie je denkt.

Laat mij hieronder in een reactie weten waar jij tegenaan loopt om klanten aan te trekken.

5. Meerdere keren deze week viel het mij op hoe weinig de mensen bereid zijn zich zelf in vraag te stellen. Of gewoon de dingen waarmee ze dagelijks bezig zijn in vraag te stellen. Hier zijn twee gekke stories over Excel en PDF’s.

Wat ben jij bereid om anders te doen? Bereid om anders te kijken naar jouw onderneming? Kom naar de Businesslab Kick-off


Wil je de kracht ervaren van een groep gelijkgestemde ondernemers?

💪  Plug in op de Businesslab-energie en schrijf je in voor de Businesslab Kick-off! Of plan een gesprek met ons team.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *