3 lessen uit de rally en wat dat betekent voor jouw onderneming

Hey daar,

Vandaag wil ik het hebben over 3 lessen die ik heb meegenomen uit het rijden van de Monteberg Rally.

Ik ben een fervente rally liefhebber, ik rij al sinds 1991. Na heel lang wachten door covid-19 mocht ik eindelijk opnieuw rijden.

Eerst en vooral een korte uitleg over wat een rally precies is. Een autorally is een wedstrijd waar er meerdere keren over een parcours op de openbare weg gereden wordt die uiteraard volledig afgezet is en volledig veilig is gemaakt. Dit zijn vaak kleine binnenbanen. Dit parcours rijden we meermaals om ter snelst. De tijd van elke rit wordt opgenomen en ten slotte allemaal samen opgeteld. Wie de laagste tijd heeft wint.

Ik heb een hele fijne dag gehad, heel sterk gereden en 3 lessen eruit meegenomen, namelijk:

  • Baseer je beslissingen op feiten, volg een bepaalde richting met je buikgevoel maar laat je niet misleiden door omgevingsfactoren of de schijn van andere zaken.

Het was heel mooi weer, perfect om te rijden. De hemel zag er prachtig uit, geen wolk te bespeuren. Tijdens de bandenwissel checkte de copiloot het weer en er stond heel duidelijk dat het ging regenen. Aan de lucht te zien kon je het helemaal niet afleiden. De meeste mensen vertrokken op hun droge banden maar ik wou me baseren op feiten dus hebben we regenbanden gemonteerd. Op het moment dat we vertrokken begon het 5 minuten later te stortregenen. Ik had de juiste beslissing gemaakt op basis van feiten en me niet laten misleiden door mijn omgeving. Laat je beslissingen in je onderneming ook niet afhangen van omgevingsfactoren maar beslis aan de hand van feiten.

  • Het is voor iedereen hetzelfde.

Er zijn heel wat situaties die de race constant veranderen zoals regen en modder. Er komt veel improvisatie bij kijken. Heel wat verschillende situaties die maken dat het continue verandert. Je hebt de neiging om over jezelf te gaan, een tandje bij te steken. Daarom is het belangrijk om te onthouden dat het bij iedereen hetzelfde is ondanks de moeilijke situaties. Het is belangrijk om geen domme impulsieve beslissingen te maken. Je moet er het beste uithalen voor jezelf. Als je geconfronteerd wordt met een lastige situatie in jouw onderneming waar anderen ook inzitten, dan moet je even afstand nemen en geen overhaaste beslissingen nemen uit angst, paniek of ontgoocheling. Het is voor iedereen hetzelfde, de manier hoe je er met omgaat is het belangrijkste.

  • Blijf de focus houden en blijf “strijden” tot het einde, hou de focus en hou de focus op het juiste.

De wedstrijd ging heel goed, ondanks ik een slecht nummer kreeg bij vertrek. Op het einde van de wedstrijd werd het weer heel slecht. De banen lagen extreem vuil door de modder en grind wat het gevaarlijk maakte. We besloten om op safe te rijden. Maar daar liep het mis. We verloren de focus en gingen verkeerd de bocht in waardoor de auto uitbrak in een maïsveld. Game over.

Ik werd te voorzichtig en verloor de focus. In plaats van te blijven rijden en blijven racen met full focus aarzelde ik en ging ik te traag waardoor de wagen uitbrak.

Laat dit een les zijn in jouw business of in jouw leven. Hou de focus, blijven doorgaan, hou tempo en blijf de juiste beslissingen nemen.

Heb je hier soms moeite mee en wil je dit graag verder overleggen? Neem dan even de tijd voor een doorbraakgesprek met onze Community Builder. Je krijgt ook gegarandeerd 3 praktische tips mee tijdens het gesprek die meteen op jouw zaak van toepassing zijn! Ontdek hoe wij jou het beste kunnen verder helpen en plan een 45 min gratis doorbraakgesprek in!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *