De paradox van passie

Een ondernemer wordt gekenmerkt door zijn passie. Een ondernemer, dat is iemand met engagement, met goesting, iemand die ACTIE wil.

Maar laat het nu net dié passie zijn, die voor sommige ondernemers de grote valkuil is.

Ik ontmoet vaak ondernemers die gebeten zijn door hun vak. Ze gaan er helemaal in op. Tot op een bepaald punt: plots zitten ze erdoor. Ze zijn op, ze kunnen niet meer.

Daarom lijst ik hier voor jou drie aandachtspunten op. Zodat jouw passie jouw succes niet in de weg staat.

  • Draag zorg voor jezelf

Mensen krijgen een burn-out door dingen te doen die ze niet graag doen, is de gangbare manier van denken.

Maar niets is minder waar. Ook wie zijn werk wél, voor de volle 100% graag doet, loopt misschien wel eens tegen de lamp.

Las voldoende (rust)pauzes in, tijd voor je gezin en familie, en tijd voor jezelf.

Kan jouw werk-leven-balans beter? Dan nodig ik je uit naar de Businesslab Kick-off. Xavier en ik geven er tools om je leven en je business beter op de rails te zetten. Om zo meer omzet én meer vrije tijd te krijgen. Boek nu jouw gratis ticket.

  • Geef uit handen

Voor wie zijn onderneming zijn grote passie is, is taken uit handen geven niet evident. Ondernemers houden van hun zaak en ze voelen er zich zo betrokken bij, waardoor ze liefst alle controle bij zichzelf houden.

Begrijpelijk. Maar zo ben je niet efficiënt bezig. En waarom heb je een team opgezet, of een medewerker aangenomen? Wees je ervan bewust dat ook jouw medewerker zich betrokken wil voelen bij de zaak.

  • Zet je paardenbril af

Vaak zie ik dat gepassioneerde ondernemers langzaam maar zeker in een ’tunnel’ terechtkomen. Ze zijn ervan overtuigd dat hun handelwijze de beste is, dat er geen alternatieven zijn. Dan komen ze aan op een Mastermind-sessie, en dat opent hun ogen: “Oei, zo had ik het nog niet bekeken… Die andere optie klinkt lang niet slecht!

Stel je geest open voor andere ideeën, en laat je omringen door inspirerende collega-ondernemers.

Dat kan op de Businesslab Kick-off, ons netwerk- en marketingevenement uitsluitend voor zaakvoerders van kleine ondernemingen. Ontmoet gelijkgestemde ondernemers, die net als jij op zoek zijn naar dat tikkeltje meer. Op de Kick-off krijg je in minder dan 48 uur terug grip op je bedrijf zodat je terug vrijheid ervaart, ontwikkel je zelfvertrouwen als ondernemer en leer je juiste keuzes maken op gebied van mensen, strategie, marketing en prijszetting. Meer info & gratis tickets: www.businesslab.be/kick-off.

Ik duim voor jouw succes!

An

PS: Deel dit bericht met je vrienden en collega’s. Ze zullen je dankbaar zijn.