The Pursuit of Happyness

pursuit of happiness

Zonder inspiratie wordt het leven vlug een sleur. En dat geldt ook voor het ondernemen: voor je het weet, blus je de hele dag brandjes en loop je vast. Inspiratie staat gelijk aan positivisme. Inspiratie is de brandstof van succesvol ondernemen.

Zelf kijken Xavier en ik niet naar tv. En we luisteren bewust niet naar het nieuws. Dat bespaart ons ontzettend veel negativisme en lege input.
Wel pikken we graag een goede film mee, die we zelf kiezen. Hier geven we je een topper mee uit ons voorkeurslijstje van inspirerende films.

The Pursuit of Happyness

The Pursuit of Happyness (2006) is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Chris Gardner, die is uitgegroeid tot een internationale, inspirerende spreker. Het personage van Chris wordt vertolkt door Will Smith.

pursuit of happiness

De echte Chris Gardner op het podium.

Dakloos zonder toekomst.

The Pursuit of Happyness is een verhaal over nooit opgeven.
Verkoper Chris Gardner ervaart heel wat uitdagingen. Zijn producten raakt hij zelfs niet aan de straatstenen kwijt, waardoor hij in ernstige financiële moeilijkheden komt. Als zijn vrouw van hem weggaat, blijft Chris dakloos achter in de straten van San Francisco. Samen met zijn vijfjarig zoontje.

Blijf dromen.

Chris zet alles op alles om zijn zoon een betere toekomst te geven. Per toeval ontmoet hij een superrijke man. Hij vraagt de man hoe hij zo rijk is geworden.

Het antwoord van die man zet hem aan om (terug) te gaan dromen en die droom ook na te streven. Chris doorstaat tal van uitdagingen en hindernissen, zonder opgeven. Op een buitengewone manier blijft hij geloven in zichzelf. Zo ervaart hij elke dag de liefde en het vertrouwen van zijn zoontje.

Uiteindelijk lukt het Chris om alle obstakels uit de weg te ruimen, en hij groeit uit een legende van Wall Street.
Enkele inspirerende zinnen uit de film:

  • “Don’t ever let someone tell you you can’t do something. Not even me.”
  • “If you want something in life, reach out and grab it.”
  • “If you have a dream, you have to protect it.”

 

We zijn er zeker van dat ook jij ontroerd zal zijn door dit verhaal, waarin Chris samen met zijn zoon de strijd aangaat om zijn droom na te jagen.
In mijn beleving is het één van de meest hartverwarmende en motiverende films voor ondernemers.
Veel kijkplezier!
An

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *