8 dagen zonder 📱

8 dagen geen internet - offline - ondernemen - businesslab

Net terug van een weekje skiën in Livigno. Bijna 20°C verschil tussen het 1.814 m hoog gelegen Italiaanse skistation en Drongen. Lekker koud, maar de zon aan de blauwe hemel zorgden voor maximale sneeuwpret. Wel geen weer om je handschoenen lang uit te doen… Het hoefde ook niet. We hadden onszelf uitgedaagd om 8 volledige dagen te vertrekken zonder smartphone en computer.

8 dagen geen internet - offline - ondernemen - businesslab

Het enige wat we meehadden was onze kleine Canon Powershot om onvergetelijke foto’s te nemen en scheef gekaderde selfies (je ziet niet wat je aan het trekken bent). De verouderde Samsung met pré-paid card – en het pijnlijke T9 schrijven van sms’jes – bleef op de kamer. Enkel ouders en kinderen hadden het geheime nummer voor noodgevallen. Op het kantoor zat het nummer in een gesloten omslag met de melding “Eerst 112 bellen en dan naar ons”…

Ik heb de WiFi, internet en de 150 e-mails niet gemist. En An ook niet. En op het kantoor hebben ze ons ook niet gemist. ;-) Alles is blijven draaien. Ieder teamlid nam zijn verantwoordelijkheid om de juiste beslissingen te nemen, daar waar de procedures en systemen nog te kort schoten.

Nu denk je misschien: “In mijne business is dit niet mogelijk!”.
Tot een jaar geleden dacht ik dat ook om heel eerlijk te zijn. Maar jouw business is niet anders. Wat je levert of produceert is anders. Jij bent anders (en gelukkig maar…) maar de principes om je zaak voor jou te laten werken in plaats van te werken voor jouw zaak blijven ONGEWIJZIGD, in welke sector je ook actief bent.
Hetzelfde geldt voor jouw marketing, jouw verkoop, prijszetting en jouw team.

Samen met An laat ik je stap voor stap zien welke de fundamenten zijn die nodig zijn om van jouw kleine bvba een onderneming te maken waarbij ook jij voluit kan leven, zonder de permanente druk van je zaak te moeten voelen en zonder te moeten inboeten op omzet of winst.

Klik hier en kom het ontdekken tijdens de Businesslab Discovery Days.

En nu terug schuss. 👍 Ik duim voor jouw succes. 👍

Xavier “offline” Debaere

P.S. Internet is fantastisch. Maar niets is krachtiger en plezanter dan live samenkomen. Daarom nodig ik je twee dagen uit in Gent. Klik hier voor alle details.

Je GSM mag je thuis laten… :-)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *