Klik hier om het vervolg te bekijken

Jouw persoonlijk verhaal, jouw drijfveer¬†is zowat de beste manier om de aandacht van jouw (potenti√ęle) klanten te trekken.

Je maakte in je leven iets mee. Misschien had je het best lastig of moeilijk met iets? Misschien ervaarde je ergens een groot plezier?
In ieder geval vond je niet alleen een oplossing voor jezelf, maar ook meteen voor een ander. Je ontdekte dat je op die manier mensen gelukkig en blij kon maken.
Je werd gedreven en gepassioneerd om iets in de wereld te gaan zetten.

Ik deelde mijn persoonlijk verhaal op de Discovery Days. Klik hier om mijn volledige verhaal te bekijken.

Verhalen beklijven

Vaak doen beklijvende ervaringen mensen ondernemen.
Ze willen hun oplossing(en) de wereld insturen.
Ze voelen een ongelofelijke drang om hun persoonlijke (bevrijdings)verhaal met de wereld te delen en om op die manier het verschil te maken.

Als jouw onderneming een verhaal heeft, vertel het dan aan je toehoorders. Jouw verhaal zullen ze onthouden en doorvertellen.

 • Hoe is je onderneming ontstaan?
 • Misschien ging het eerst goed, waardoor het nu goed gaat?
 • Hoe kwam je op het idee om jouw dienst of product te ontwikkelen?

Mijn verhaal

Zelf ploeterde ik jarenlang. Ik studeerde af als lerares en voelde heel snel dat de weg die ik ingeslagen was niet mijn weg was.
Al gaf ik dolgraag les, was ik graag met de kinderen bezig en boeide het me ook. Ik probeerde nieuwe zaken uit en wilde met rasse schreven vooruit. Helaas stootte ik keer op keer tegen de logge structuren van ons klassieke onderwijssysteem. Tegelijkertijd wist ik niet welke weg ik anders in moest slaan. Laat staat dat ik er bewust over nadacht. Het kwam gewoon niet in me op dat er een andere mogelijkheid was. :-( Ik bleef dus maar in mijn mieserige comfortzone. Ik zag duidelijk niet de uitweg.

Pas op het moment dat iemand van een netwerkmarketingbedrijf mij belde ging er een hele wereld voor mij open.

Opleidingen volgen, ze zelf geven, mensen begeleiden en coachen naar meer welzijn, mezelf financieel vooruit helpen en dat ook doen voor anderen. Ik werd, ondanks alle twijfel, onmiddellijk warm van het idee. En ik waagde de sprong in het duister en ik dacht dat ik eindelijk mijn ding gevonden had.

Na verloop van tijd stelde ik vast dat het beeld dat me eerder voor ogen werd gehouden, toch niet helemaal klopte. Binnen het bedrijf moest ik mensen vooral in een bepaalde richting sturen en dat ging tegen mijn waarden in. Zelf wilde in vooral vrijheid. Ik wilde doen wat ik wilde. En dat vrijheidsgevoel kreeg ik niet door anderen te sturen.

Een¬†waaier aan cursussen en seminaries in binnen en buitenland rond persoonlijke ontwikkeling, marketing en verkoop gaven me de kracht en de energie om verder te gaan in mijn zoektocht. En op een dag kreeg ik een “A ha-gevoel”. Plots wist ik ¬†duidelijk waar ik naartoe wilde. Ik wilde mensen de vrijheid terug geven die ze in de loop van hun (kinder)jaren waren verloren.

Ondernemers in hun kracht zetten zodat ze elke dag kunnen doen wat ze graag en goed doen. Dat werd mijn grote missie en passie. 
Dat werd ook meteen wat ik voor het eerst tegen de hele wereld wilde vertellen.

Klik hier om mijn volledige verhaal te bekijken.

Vandaag inspireer ik samen met Xavier Debaere – mijn man en businesspartner – onder de naam Businesslab ondernemers tijdens tal van Business, marketing & netwerktrainingen.

Samen geven we ambitieuze ondernemers de kracht, de energie en de tools om van hun passie hun inkomen te maken en zo te evolueren van zelfstandige naar ondernemer.

Ik ben benieuwd

Welk verhaal heb jij? Vertel het!¬†Het is¬†immers jouw verhaal dat blijft hangen in de gedachten van je (potenti√ęle) klanten.

Vertel mij jouw verhaal hieronder in een reactie in het commentarenveld.
Laat je inspireren door de commentaren van de anderen.¬†Ze brengen jou zeker op idee√ęn. Dat is ook de kracht van het Businesslab-netwerk of beter gezegd:¬†De¬†Businesslab Tribe.

Ik duim voor jouw succes!

An.

PS: Deel dit artikel met collega-ondernemers of beter nog: nodig ze uit voor de Businesslab Discovery Days. Zo kan je face to face genieten van mekaars verhalen.

8 antwoorden
 1. Christel
  Christel zegt:

  Ik heb nog geen website. Maar wel een verhaal. Ik heb net een echtscheiding achter de rug, en ervoer dat er heel veel nood is aan deskundig advies. Zowel voor diegene die vertrekt als voor diegene die achterblijft. En daar lijdt iedereen aan.
  Ik vermoed dat ik op dit idee wat broedt. En hoop dat hiermee het zaadje is gezet voor een nieuwe carriere.

  Beantwoorden
  • An Verstraete
   An Verstraete zegt:

   Super, Christel. Blijf jouw idee uitkristalliseren. En weet: Elke tegenslag bevat het zaad van iets veel mooiers. Aan jouw om het zaadje voldoende licht, lucht en liefde te geven. Succes!

   Beantwoorden
 2. ICTBoost Webdesign
  ICTBoost Webdesign zegt:

  Hoi,

  Toen mijn vriendin & ik aan het bouwen waren, kreeg ik (omdat ik programmeur ben in hoofdberoep) veel vragen van aannemers of ik voor hen een website kon bouwen.

  De bezetter vroeg een website om meer klanten aan te trekken.
  De loodgieter vroeg een website om bekendheid op te bouwen.
  De architect wou graag een zeer modern webdesign om zijn projecten voor te stellen aan iedereen.

  Omdat deze mensen tijdens de dag meestal aan het werk zijn dacht ik: “Waarom geen bijberoep opstarten, waarbij ik buiten de kantooruren, mensen kan helpen op gebied van PC-Service & website-ontwikkeling?
  Daarom is ICTBoost ontstaan. Omdat wij geen gebouw moeten huren & ons vooral focussen om kmo’s en √©√©nmanszaken (dus kleine bedrijven), kunnen wij aan zeer gunstige prijzen websites ontwikkelen die volledig aansluiten bij de wensen van de klant.

  Wij doen dit nu al 4 jaar (maar hebben reeds 14 jaar ervaring in de wereld van webdesign en pc service) & ik moet toegeven dat onze opdrachten binnenstromen!

  Onze klanten vinden het aangenaam omdat wij in de weekend & na de kantooruren werken,
  Ideaal dus voor beide partijen!

  Met vriendelijke groeten,
  ICTBoost Webdesign

  Beantwoorden
 3. Christine
  Christine zegt:

  Hoi,
  Na een herval in burnout heb ik het ongelooflijke kado gekregen om vorig jaar mei te kunnen uitstappen via herstructurering na een carriere van bijna 24 jaar. De eerste periode, dankzij een uitstekende outplacement begeleiding, heb ik keihard aan mezelf gewerkt en in paralel de nodige stappen ondernomen om uit te vissen.. wat wil ik nu echt !
  Naast het uitvoeren van opdrachten als freelancer in training en coaching (sinds april), ben ik ook mijn eigen project opgestart. 1 van de dingen die duidelijk meespeelde in mijn burnout was , wat ik noem, Digitale Onrust. Ik observeerde niet alleen mezelf maar keek ook eens goed rond in mijn omgeving… multimedia stress was niet alleen voor mij van toepassing! Mijn missie is om de mensen bewust te maken van het feit dat je echt wel digitaal comfortabel kan leven in een willens nilles digitale maatschappij. En dat bouw ik nu uit via digitaldetoxacademy, waar ik blended learning wil aanbieden: (online) trainingen en workshops en zelfs individuele begeleiding voor wie nodig. Ik amuseer me nu kostelijk met de dingen die ik doe… Ik heb nog niet het inkomen dat ik wil, maar ik voel me groeien en heb geleerd om me meer tijd te geven om dingen te realiseren . Ik beschouw mezelf “post-burnout”, hou mezelf stevig in de gaten (en mijn omgeving helpt me daarbij), en af en toe neem ik een break van enkele dagen en zoek ik de stilte op voor rust en inspiratie. Bedankt dat ik dit hier mag delen :-)

  Beantwoorden
  • An Verstraete
   An Verstraete zegt:

   Super, Christine. Ik vermoed dat jij een heel groot doelpubliek hebt. Wie lijdt tegenwoordig niet aan digitale onrust? Laat ons geregeld horen hoe het allemaal loopt. Ik ben wel benieuwd.

   Beantwoorden
 4. Bart Baert
  Bart Baert zegt:

  Ik heb van mijn grote hobby mijn beroep gemaakt. Sinds 1 juni ben ik gecertificeerd wandelcoach.
  Ik begeleid mensen op hun weg, op hun zoektocht naar verandering . Door letterlijk te bewegen, te wandelen, help ik mensen om te bewegen naar hun doel. Zowel bedrijfsmatig als privé.
  De aanleiding om dit te doen waren mijn drie tochten richting Santiago de Compostela, nav het overlijden van mijn beide kinderen. Deze lange wandeltochten hebben mij inzicht gegeven om aandacht te geven, te accepteren en te ageren. Bevrijd van pijn , schuld, angst en schaamte.
  Deze fantastische ervaring wil ik nu delen met zo veel mogelijk mensen. Ik heb mijn job als manager opgezegd en ben nu Wandelcoach binnen mijn eigen vennootschap. BUENCAMINO aan allen. http://www.buencamino.be. Beste groeten van Bart Baert.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *