🎙 Ben je een leider of een lijder?

Deze week in de Businesslab Podcast Aflevering 126:

 

In deze Businesslab Podcast aflevering geef ik jou de 5 niveaus van leiderschap, elk met hun eigen kenmerken en uitdagingen. 🎙️

In het ondernemerschap zijn er twee soorten mensen: leiders en lijders. Wij kiezen ervoor om een leider te zijn. Maar wat betekent dat?

Een van de kernpunten is dat je 100% verantwoordelijkheid neemt. Als ondernemer draag je altijd de volledige verantwoordelijkheid voor wat er gebeurt in jouw onderneming, ongeacht of het onverwacht is of niet. Dit betekent niet dat je altijd direct invloed hebt op alles wat er gebeurt, maar wel dat je de verantwoordelijkheid neemt om te leren en te groeien vanuit elke situatie.

Maar wat maakt nu een goede leider? Er zijn 5 niveaus van leiderschap die jij kan meenemen als zaakvoerder van een kleine bv:

1️⃣ Positie: Het eerste niveau van leiderschap is gebaseerd op autoriteit en positie binnen je organisatie. Mensen volgen jou simpelweg omdat jij de baas bent.
2️⃣ Persoonlijke relatie: Dit niveau gaat over het opbouwen van een persoonlijke relatie met je team. Het gaat erom dat je voor elkaar zorgt en elkaar ondersteunt, wat leidt tot wederzijds vertrouwen en betrokkenheid.
3️⃣ Productiviteit: Als leider is het jouw taak om ervoor te zorgen dat je team productief is en goede resultaten behaalt. Dit draagt bij aan een gevoel van succes en het gevoel deel uit te maken van een winnend team.
4️⃣ Persoonlijke ontwikkeling: Een goede leider investeert in de groei en ontwikkeling van zijn teamleden, waardoor ze niet alleen betere resultaten behalen, maar ook als individuen groeien.
5️⃣ Purpose (missie): Het hoogste niveau van leiderschap draait om het communiceren en het deel uitmaken van een grotere missie. Wanneer mensen jou volgen vanwege wat je vertegenwoordigt en gelooft, ben je een krachtige leider.

Luister en kijk naar de Businesslab Podcast aflevering, en laat je inspireren door deze 5 niveaus van leiderschap. 🚀

Ben je benieuwd naar meer?

Schrijf je in voor de Businesslab Kick-off op https://businesslab.be/ko.
En abonneer je op onze podcast. Zo mis je geen enkele aflevering.

 

Luister en kijk naar de Businesslab Podcast aflevering “Ben je een leider of een lijder?” en laat je leiden door nieuwe inzichten om jouw leiderschap te versterken voor het komende jaar. 😉

Bekijk je liever de videopodcast in plaats van enkel de audio?
Ga dan naar YouTube en geniet van de podcast!

Ben je benieuwd naar meer?
Volg ons op Facebook, Instagram, TikTok, Linkedin, Spotify en iTunes.

 

Op zoek naar de snelste manier om de resultaten te bereiken waar jij al zo lang van droomt?

💪 Plan een gratis telefonisch groeigesprek in met het Businesslab Groeiteam. Wij maken graag een tijdslot voor jou vrij om jou persoonlijk te leren kennen en jouw drie grootste valkuilen in kaart te brengen. Zodat je terug dat gevoel van vrijheid ervaart als de dag waarop je startte met jouw onderneming.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *