🎙 Waarom je moet kunnen stoppen

Deze week in de podcast…

Waarom je moet kunnen stoppen 🙃

Je hebt een project, product, dienst,… gelanceerd maar je ziet dat het niet wordt wat je voor ogen had. Dan is het de kunst om die pijnlijke beslissing te kunnen nemen om te stoppen. Dit is niet gemakkelijk omwille van 3 redenen.

1) Je bent verliefd op datgene dat je gecreëerd hebt. Je hebt er veel energie ingestoken, in geïnvesteerd, een groot beeld van gemaakt,… maar op een bepaald moment moet je tot de vaststelling komen dat je product niet aanslaat. Ook al vond je het zelf zo goed. Maar dan komt de communicatie naar je klanten die je wel het vertrouwen gaven… We hebben de neiging om deze lastige communicatie te vermijden en gewoon verder te doen.

2) Je hebt iets in de wereld gezet waar jij helemaal weg van bent, maar jij bent niet altijd jouw eigen klant. Jij hebt soms andere interesses dan jouw klant. Op een gegeven moment moet je durven toegeven dat het niet is waar jouw ideale klant op wacht.

3) Je moet het kunnen stoppen want er zit een grote opportuniteitskost achter. Het feit dat je zou blijven verder gaan zorgt ervoor dat je andere zaken niet meer kan uitvoeren door gebrek aan tijd, geld, medewerkers,… Je wil niet dat hetgene dat geen of weinig toekomst heeft in de weg staat van zaken waar de klant wel op wacht.

Beluister de volledige podcast voor de uitgebreidere uitleg.

Wil de kracht ervaren van een groep gelijkgestemde ondernemers die allemaal willen groeien?
💪 Plug dan in op de Businesslab-energie en schrijf je in voor de Businesslab Kick-off!
>>>Klik hier voor meer info.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *