3 manieren om meer te doen in minder tijd

time-management-businesslab

time-management-businesslabKlanten zijn vervang- of vernieuwbaar. Geld is vervang- of vernieuwbaar.
Het ENIGE wat niet vervang- of vernieuwbaar is, is de minuut die net gepasseerd is.

Hij is weg. Voor altijd. Je kan hem op geen enkele manier terugkrijgen. Je kan hem niet vervangen, niet vernieuwen.

Time Management is een TOP prioriteit

Tijd zou daarom een TOP prioriteit moeten zijn voor zaakvoerders van kleine ondernemingen. En net daarom vraag ik het je graag:

 • Hoe vul jij jouw tijd in?
 • Spendeer je jouw tijd zoals je wil?
 • Krijg je alles gedaan en geniet je van de dingen te doen die je graag doet?

Het is niet ongewoon dat een ondernemer of iemand van de Businesslab Tribe grote ogen trekt als hij hoort en ziet wat ik allemaal gedaan krijg op een dag. Ze kijken op naar het feit dat ik zo veel werk verzet en dat ik ’s avonds aan tafel ga met Xavier en de kinderen.
Ze bewonderen het feit dat ik me niet laat storen doorheen de dag. Zelfs niet 1 keer.

Ze zeggen me vaak: “Ik wou dat het bij mij ook zo was.”

De waarheid is dat zij dat ook kunnen, en jij ook.

Je kan momenten waarop je gestoord wordt wel degelijk tot een minimum brengen en absolute controle hebben over je tijd, zodat je alles bereikt wat je wil en alles doet wat je wil.

Ik verspil nog zelden tijd. En de routines die ik gebruik en de tips die ik doorgeef, hebben mij en de Businesslab Tribers al ongelofelijk geholpen om veel meer gedaan te krijgen in een veel kortere tijd.

Dat betekent: meer geld verdienen in een kortere tijd. En nog belangrijker: meer tijd hebben om te genieten van de mensen en de dingen die me nauw aan het hart liggen.

Dankzij mijn routines en tips van time management, heb ik meer tijd om te genieten van de mens en de dingen die me nauw aan het hart liggen.

3 manieren die ik gebruik om datgene te beschermen dat we niet kunnen vervangen

Je moet wel goeie time management tools hebben om productief te zijn en om je tijd slim te besteden.

En omdat ik weet dat nog niet iedereen op onze e-maillijst zo productief is, geef ik graag drie tips voor time management die ik erg waardevol vind.

1. Tools die tijd besparen

Sommigen denken dat ik tegen technologie ben en alles beter vond op ‘de oude manier’. Dat klopt niet. Wat wel waar is: ik ben enkel geïnteresseerd in tools en technologie die me echt tijd besparen.

De effecten van de ongelimiteerde toegang tot je gsm, je telefoon en je e-mail, creëren een constante druk en de verwachting van anderen dat je direct antwoord geeft.
Op die manier word je gecontacteerd op momenten (of plaatsen) die je niet goed uitkomen, zonder dat je vooraf verwittigd wordt.

Je hebt geen tijd gehad om je voor te bereiden, wat zorgt voor gehaaste antwoorden. Het zorgt ervoor dat je misschien akkoord gaat met zaken waarmee je niet akkoord zou gaan, moest je even hebben kunnen nadenken.

Onmiddellijke toegang betekent niet hetzelfde als ‘productiviteit’. En het betekent zeker niet altijd hetzelfde als efficiëntie.

Het grootste nadeel van al die nieuwe communicatiemiddelen is de verschrikkelijke hoeveelheid stress dat het veroorzaakt. De snelheid waarmee iedereen zijn eisen stelt en antwoorden verwacht is dan ook op een dramatische manier toegenomen.

Wil je tijd besparen? Dan is het belangrijk om te weigeren dat je hierin wordt meegezogen.

2. Psychologische impulsen

Je mindset, gedrag en attitudes zijn cruciaal als het aankomt op time management en je doelstellingen.

Je hebt visuele hulpmiddelen nodig om jouw onderbewustzijn te herinneren aan wat het moet doen en om het te blijven motiveren. Enkel zo blijf je geïnteresseerd en geëngageerd. Anders word je te makkelijk afgeleid van wat je eigenlijk wil.

Jouw onderbewustzijn werkt met afbeeldingen. Je denkt in beelden. Als je jouw doel visualiseert, dan krijg je veel betere en veel snellere resultaten.

3. Een plan

De ordelijke organisatie van je werk en je taken bespaart je zowel mentale als fysieke energie. Werken aan de hand van een plan is dus ongelofelijk belangrijk.

Ik merk dat veel zaakvoerders in hun onderneming reageren op alles en iedereen die op hun pad komt. Dat is absoluut geen manier om productief te zijn.

Daarom deze oude regel: één minuut van planning bespaart je één uur werk.
Daar zit waarheid in.

Zo plannen Xavier en ik ons komende kwartaal, onze komende maand, week en dag en daarvoor gebruiken we de 90 dagen accelerator.

Om op lange termijn te plannen, ben ik ervan overtuigd dat het slim is om een eerlijk en precies zicht te hebben op wat je wil bereiken. Eens je dat hebt, stel je een lijst samen van obstakels die je tussen dag 1 en je doel mogelijk tegenkomt.

Dan ga je dadelijk aan de slag met het uitwerken van strategieën om deze tegen te gaan of te omzeilen. Teken natuurlijk ook altijd het best mogelijke parcours uit, maar denk ook verder na. Hoed je voor het slechtste, zodat je niet eindigt met een boeltje omdat je niet genoeg hebt gepland.

Word ook jij toegewijd aan je tijd?

In de voorbije jaren als ondernemer, heb ik mijn eigen systeem op poten gezet om dingen gedaan te krijgen. Dingen die ook werken voor jou in het ondernemerschap.

Wil je meer te weten komen over hoe ik meer gedaan krijg in een uur dan wat de meeste mensen gedaan krijgen in een dag? En ook hoe jij dat voor mekaar krijgt? Klik dan hier voor een meer gedetailleerde uitleg.

En als je graag meer te weten komt over de mindset en attitudes die ik belangrijk vind voor time management (en het leven in het algemeen), klik dan hier.

Ik ben benieuwd

Hoe bespaar jij tijd? Hoe haal jij het maximale uit jouw dag?

Vertel het mij hieronder in een reactie in het commentarenveld.

Laat je inspireren door de commentaren van de anderen. Ze brengen jou zeker op ideeën. Dat is ook de kracht van de Businesslab Tribe.

Ik duim voor jouw succes!

An

2 antwoorden
 1. Joris
  Joris zegt:

  Bedankt voor de waardevolle tips.
  Om het beste uit mijn dag te halen, schrijf ik note-its met wat ik moet doen. Een keer ik die taak gedaan heb, schrap ik dat op mijn note-it. Dat geeft mij goesting en positivisme om verder te gaan met de dag en om mijn lijstje af te werken.

  Beantwoorden
 2. Sylvie
  Sylvie zegt:

  Wat technologie betreft, daar kan ik mij echt wel in vinden. Computer, gsm, allemaal ok, maar je verspilt er zoooo veeeel tijd mee! Het is een kwestie van er goed mee om te gaan, vind ik wel.
  De tril- en beltoon van mijn gsm heb ik op stil gezet, want anders werd ik constant gestoord wanneer dat voor mij niet goed uitkomt. Nu heb ik de controle, ik bel wanneer het mij goed uitkomt!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *