De kracht van de juiste marketing boodschap

Juiste boodschap Business Lab

Complexe zaken makkelijk en eenvoudig maken:  dat willen we allemaal. Wie erin slaagt lijkt wel een genie!

Marketing is zoiets… De meeste zaakvoerders van kleine ondernemingen lopen er van weg: te complex, onbegrepen, intimiderend, “voor de grote jongens”… Niets is minder waar. Hier is mijn (geniale :-) ) definitie van marketing:

MARKETING is

  1. het maken van de juiste presentatie
  2. met de juiste boodschap
  3. aan de juiste mensen.

Hiermee kan je onmiddellijk aan de slag.

En je ziet ook direct wat er bij de meeste ondernemers fout loopt… Ze hebben geen juiste boodschap.

Jouw boodschap

De tragische realiteit is dat de meeste kleine bedrijven überhaupt GEEN boodschap naar buiten dragen.

Ze openen een restaurant, een drukkerij, een bloemenwinkel, een coachpraktijk, een boekhoudkantoor of wat voor bedrijf dan ook. Ze besteden massa’s energie aan hoe het er aan de binnenkant uitziet. Een mooie bureau, design stoelen, nieuwe computers, aangepaste lokalen… Daar ben je niets mee, als je geen klanten over de vloer krijgt!

Stop met je zorgen te maken over je naam en je uithangbord. Je deuren opendoen en wachten werkt niet!Juiste boodschap Businesslab
Denk eerder na over wat en hoe je met de markt gaat communiceren. Denk na over wie je bent, met welke mensen je precies wil werken en wat je voor die mensen wil en kan doen.

Een krachtige marketingboodschap is beknopt en duidelijk zeggen tegen de juiste markt : «Hier is wat wij doen en waarvoor wij staan en dat is de reden waarom je voor ons moet kiezen.»

Eigenlijk zou ieder bedrijf even opnieuw moeten beginnen met een blanco blad. En duidelijke antwoorden hebben op volgende vragen:

  • “Wat moet ik aan de markt vertellen?”
  • “Waarom is datgene wat ik zeg aantrekkelijk voor de markt?“

De antwoorden op deze twee vragen zijn goud waard.

 

Ik heb het vaak over Domino’s Pizza. Ze bouwden in een mum van tijd een imperium op met deze krachtige boodschap :

Verse en warme pizza’s geleverd aan uw deur in 30 minuten of minder – Gegarandeerd.

Wat is jouw eigen unieke, krachtige en dwingende boodschap?

De waarheid is dat je niet succesvol kunt zijn zonder. En OK, ik weet het. Het vraagt soms een serieuze inspanning en inzicht.

 

Schiet nu wakker en kom naar de Businesslab Kick-off, het gratis netwerk- en marketingevent voor zaakvoerders van kleine ondernemingen. Op de Businesslab Kick-off leer ik je hoe jij jouw marketing helder maakt. Schrijf je vandaag nog in!

Je krijgt alles wat je nodig hebt om een krachtige boodschap neer te zetten zodat je meer omzet draait en rust vindt in je zaak.

 

Ik duim voor jouw succes!

An

 

Heb je nog vragen of opmerkingen? Dan zijn die natuurlijk ook welkom op deze pagina! Gebruik hiervoor het commentaarveld hieronder.

Vond je dit bericht waardevol? Deel dit bericht dan op jouw sociaal media door hieronder op de knoppen te drukken.

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] kleine onderneming ben je trots op je product of dienst. Je hebt je doelgroep scherp gesteld en je boodschap is ondertussen duidelijk. Jouw gamma producten of diensten heb je samengesteld op basis van wat de […]

Reacties zijn gesloten.