Je verliest geld als je geen premium aanbod hebt

premium aanbod visionweek businesslab

Als eenmanszaak of zaakvoerder van een kleine onderneming ben je trots op je product of dienst. Je hebt je doelgroep scherp gesteld en je boodschap is ondertussen duidelijk. Jouw gamma producten of diensten heb je samengesteld op basis van wat de meeste klanten nodig hebben. Maar heb jij ook een premium aanbod?

premium aanbod visionweek businesslab

 

Wat is een premium aanbod?

Wel, in het totale aanbod naar jouw klanten toe wil je absoluut een dienst/product hebben dat er volledig uitschiet. Een dienst/product dat wel 2, 3, 4 – misschien wel 10 keer zo duur is als het doorsnee product dat je hebt. Een dienst/product dat jou tegelijk wel geen 2, 3, 4 of 10 meer kost om te leveren.

Dit is een premium aanbod: een aanbod dat niet voor iedereen is. Zeg maar een exclusief aanbod.

Wie zal dit nu in godsnaam kopen?

Helemaal akkoord, het gaat om een heel beperkt deel van jouw klanten. Een klein deel zal de middelen hebben of zal bereid zijn om de prijs van jouw premium dienst/product te betalen. Een deel van jouw klanten is hongerig naar meer, wil meer hebben of wil sneller bediend worden. Een deel van jouw klanten is op zoek naar exclusiviteit en is ook bereid een stevige prijs te betalen om op te vallen.

Geloof mij, ook in jouw klantenbestand zijn er een aantal mensen die bereid zijn om veel meer te betalen voor een heel bijzonder product of een dienst dat heel, heel speciaal is. Als je niet ingaat op deze behoefte, laat je (gemakkelijk) geld liggen op tafel.

Zorg ervoor dat dit in jouw assortiment zit. Dat moet gewoon.

Het premium aanbod van Businesslab: de Vision Week

Businesslab staat voor groepstrainingen: het is dé businesstraining voor eenmanszaken en kleine ondernemingen in Vlaanderen. De resultaten die onze deelnemers boeken met onze groeitrajecten Business & Life Boost, Business & Life Breakthrough en Peak Performers spreken voor zichzelf (bekijk hier de getuigenissen).

Een selecte groep ondernemers wil extra informatie en nog sneller resultaten. Een keer per jaar trekken An en ik naar Spanje met een beperkte groep van vier ondernemers voor een Vision Week voor individuele businesscoaching. De investering is € 7940. (Er is nog één plaats vrij voor oktober 2017, je vindt hier alle details over de Vision Week).

Slechts een beperkt deel van ons klantenbestand is bereid om die investering te doen. Maar feit is: ze bestaan.
Er zijn wel degelijk mensen die bereid zijn om dit te doen. Hoe jammer zou het niet zijn om die mensen die individuele coaching niet te kunnen aanbieden…

Ga even voor jezelf na:

  • Wat kan jij doen in jouw business?
  • Welk product of welke dienst kun jij speciaal in de kijker zetten?
  • Waar kun jij iets heel bijzonders van maken?

Kort gezegd: van welke dienst of van welk product kan jij premiu maanbod maken?

Waarom moet ook jij premium gaan?

“Mijn aanbod is goed zoals het is”, denk je waarschijnlijk. “Ik ga geen nieuw product ontwikkelen voor die één of twee zotten die die centen willen neertellen.”

Wel, het mooie aan een premiumaanbod is het feit dat het de waarde van jouw totale assortiment naar boven trekt.

Kijk maar naar alle autoconstructeurs.

Een doorsnee wagen kost misschien € 25.000 of € 30.000 kost. Zij hebben allemaal een topmachine. Ze hebben een wagen waar er maar een hele, hele kleine markt voor is.

En toch zijn er kopers die kiezen voor premiumwagen. Er zijn mensen die bereid zijn om tussen de € 150.0000 en € 200.0000 te betalen voor hun wagen.

Ik zeg het opnieuw: het gaat om een klein deel mensen. Maar het zou spijtig zijn om geen antwoord, geen dienst of product te hebben voor die mensen.

Tegelijk trekt het premiumproduct het volledige gamma naar boven. De persoon die met de kleinere wagen rijdt, neemt dat product met zich mee. Ergens leeft hij ook in het beeld van: “Hé, wauw, ik heb op één of andere manier een klein stukje mee van die droomauto.”

Dankzij een premium aanbod trek je je expertise en autoriteit naar boven. Dit is een doorslaggevend voordeel voor de eenmanszaak en de kleine onderneming die de juiste keuze maakt om een kleine niche aan te spreken.

Ik ben benieuwd

Wat is jouw premium aanbod? Wat zet jij in de kijker? Welke exclusiviteit bied jij aan?

Schrijf het hieronder in een reactie. Deel wat werkt voor jou met andere collega-ondernemers. We worden er allemaal beter van.

Twijfel je nog? Ik ga graag het gesprek met jou aan. Deel dit artikel op Facebook, Twitter en LinkedIn.

Ik duim voor jouw succes!

Xavier

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *