groeien-krimpen-businesslab

Bekijk de video en hou je brievenbus in de gaten. Ik vertel je waarom…

Groeien is net zo moeilijk als afslanken. En slank blijven nadat je serieus wat kilo’s verloor. In het begin is het best lastig.

  • Je moet 3 keer per week actief aan sport doen terwijl je anders languit in de zetel ploft.
  • Je moet op zaterdag dat aperitiefje terwijl iedereen geniet van dat lekkers.
  • Je moet ‘s avonds van dat stukje chocolade afblijven, terwijl je zoveel goesting hebt in zoet.
    Ah, toch dan maar dat ene stukje…”

Op jouw tanden bijten

Het is letterlijk (echt) op jouw tanden bijten om niet door het lint te gaan of te bezwijken voor dat heerlijke zoet.
Maar de pijn van het overgewicht duwt. Je loopt te vaak moe rond. Je tong hangt te snel op jouw knieën als je de trap op moet. En je broek spant de hele dag, waardoor je meer blijft zitten.

Met de juiste motivatie en de steun van je omgeving en/of je familie weersta je met een klein beetje geluk de verleidingen – en ga je ervoor.

Je ervaart al snel dat het zonder die ondersteuning ferm lastig zou zijn.
 Of dat je van geluk mag spreken dat je wat gesteund wordt.

Je verlegt jouw eigen grenzen

En dan, na enige tijd volhouden, vliegen de eerste kilo’s eraf. Je voelt je fitter en energieker, je broek past weer en de trap oplopen lukt je steeds beter. Mensen om je heen zeggen voortdurend: “Wat zie jij er goed uit…!”
Het begint leuk te worden om in jezelf te investeren en het levert op.

Je bent steeds vaker tevreden. Je raakt in de flow.

Het lijkt bovendien meer en meer vanzelf te gaan. Het ene schakeltje activeert het andere en je bent niet meer te stuiten. Niet alleen je resultaten zien brengt voldoening, maar ook de complimenten van de buitenwereld doen deugd. Je verlegt je eigen grenzen.

Maar plots verdwijnen de schouderklopjes. Iedereen heeft ondertussen gezien dat je er goed uitziet. En voor hen wordt het voorspelbaar.

Ze blijven je dan ook niet bewieroken en de hemel in prijzen. Integendeel.

De vreemde eend in de bijt

De steun die je tot nu toe ervoer en de vele schouderklopjes vallen stap voor stap weg. Men vindt dat het nu wel genoeg is geweest.

  • Ze hebben het gehad met de gesprekken over jouw succes en jouw goeie conditie.
  • Bovendien vinden ze dat je nu genoeg kilo’s kwijt bent. En dat je genoeg lof gekregen hebt.

Stiekem hopen sommigen (vaak onbewust) dat je opnieuw zoals vroeger wordt. Dan voelen ze zichzelf niet meer alleen. Dan hoeven ze zichzelf niet te pijnigen met de gedachte dat zij er als enkeling niet in slagen om wat af te slanken.

En dat voel jij. Enerzijds ben je dolgelukkig met jouw resultaten, maar anderzijds heb je het gevoel ‘de vreemde eend in de bijt’ te zijn.

Je bent veranderd… En dat zeggen anderen ook werkelijk.

En deze situatie voelt ongemakkelijk. Door dat gemis aan schouderklopjes, door het gevoel van anders te zijn, krijg jij het bovendien knap lastig. Het wordt zelfs jouw grootste valkuil.

Je weet ondertussen wel heel goed wat je moet doen. Je weet ondertussen wat mag en niet mag. Je weet wat werkt en niet werkt. Wat resultaat oplevert en wat niet. En toch …

De verleiding valt je plots weer zwaar om toch maar niet in je oude gedragspatronen te vallen.
Jouw nieuwe eet-, drink- en beweegpatronen zijn helaas nog niet voldoende verankerd om die zonder steun te blijven handhaven.

Het gaat nog niet vanzelf. En dat is logisch want bijna je hele leven deed je het anders.

Dat wil zeggen dat je vandaag nog heel wat nood hebt aan extra motivatie van buitenaf.
Het wordt dus opletten geblazen want als je nu niet oplet val je zo terug in je oude patroon, met je oude resultaten als gevolg: Meer gewicht, meer moe, minder fut. :-(

Dat is niet wat je wil..

Dromen is belangrijk. Actie ondernemen net zo veel. Maar doorgaan en blijven doorgaan:

Dat is de kunst.

Blijf jij doorgaan? Blijf jij jouw droombeeld vasthouden, ook nu de eerste golf van complimenten is gaan liggen? Nu sommigen zeggen dat je veranderd bent, terwijl je de argwaan in hun ogen ziet?

groeien-krimpen-businesslab

Ga jij door in discipline? Of keer je op je stappen terug naar jouw oude bekende comfortzone?

Succes is het resultaat van discipline. Iedere dag opnieuw jouw groter beeld voor ogen houden en ervoor blijven gaan. Ongeacht de omstandigheden.

Wil jij het echte succes bereiken, dan heb je geen keus. Ga op zoek naar hen die je wel blijven ondersteunen. Die je begrijpen als je wil doorgaan terwijl je het zo lastig hebt. Die je aanmoedigen en een hand reiken.

Wij laten jou niet alleen. Zolang jij jouw groter beeld voor ogen blijft houden, blijven wij bij jou in de buurt zodat je die steun en toeverlaat niet hoeft te missen.

Dankzij de trainingsdagen en de steun van de Businesslab Tribe, de grootste en krachtigste community in Vlaanderen van zaakvoerders die willen doorgroeien naar een succesvolle BVBA, ben je nooit meer alleen. Het zijn ondernemers die elkaar steunen en inspireren om samen verder op pad te gaan, hun ideaal na te streven en hun droom van vrijheid te realiseren.

Blijf stappen zetten en realiseer binnenkort de ene doorbraak na de andere. Blijf de kracht en de spirit van een groep vol ondernemers met goesting ervaren en maar je klaar voor een Business & Life Breakthrough: https://businesslab.be/business-life-breakthrough-xl/

Je blijvend laten omringen met gelijkgestemden is de oplossing. Je laten omringen met en je laten inspireren door mensen die net als jij grote dromen koesteren en ervoor gaan, dat is de weg.
Slank en fit door het leven huppelen is fijn. Ik gun het je oprecht. Maar daarbij ook een leven creëren vol rust, plezier, voldoening en overvloed maakt het alleen maar nog aangenamer.

We duimen voor jouw succes!

An & Xavier

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *