Zorg goed voor jouw lichaam en jouw business

Zorg goed voor jouw lichaam en business - Businesslab

In de 29 jaar dat ik ondertussen ondernemer ben, heb ik al heel wat sollicitatiegesprekken meegemaakt. Ik heb al mensen geïnterviewd en alle soorten mensen ontmoet: saaie mensen, enthousiaste mensen en verrassende mensen, zoals de persoon die zich gisteren kwam voorstellen.

Wanneer de sollicitant zelf een vraag stelt, heeft hij/zij het meestal over het uurrooster of de jobinhoud.

Van de vraag die ik gisteren kreeg, viel ik achterover…

 

We werken altijd een beetje op dezelfde manier, we stellen vragen aan de persoon die komt solliciteren voor de vacature en dan geven we ook de mogelijkheid aan de persoon zelf om vragen te stellen.

Deze keer kregen we toch een heel bijzondere vraag. Dit was de eerste keer dat zoiets gebeurde. De kandidaat stelde ons de vraag:

Welk boek ben jij nu aan het lezen? Als ik weet welk boek mijn toekomstige werkgever leest, dat vertelt me wel iets over wie hij is en over de beslissing die ik straks zal moeten nemen.

Welk boek ben ik aan het lezen? Ik ga het jou vertellen: ik ben op dit ogenblik het ‘het Keto Plan’ aan het lezen. Geen businessplan, neen, geen businessboek deze keer maar een boek over voeding.

Een paar maanden geleden heb ik besloten om terug aandacht te besteden aan mijn lichaam.

Ik was even vergeten dat tot 40 jaar jouw lichaam heel goed voor jou zorgt maar dat je vanaf 40 jaar je toch wel best voor je lichaam zorgt.

Ik moet eerlijk zijn, in het begin van het jaar, in de drukte van de verhuis en verschillende evenementen in ons leven en onze business waren de eetgewoontes toch niet wat ze zouden moeten zijn. Laat thuiskomen, niet altijd de juiste dingen in huis hebben of te veel eten. Op een bepaald moment zei ik ‘stop, mijn gewicht gaat niet de kant op die ik wil’. Ik voel met niet meer fit en heb geen energie meer.

Ik ben op zoek gegaan naar wat ik daaraan kon doen. Zo ben ik op het keto plan gebotst. Begrijp me niet verkeerd, ik geef geen dieetadvies, daarvoor moet je bij een specialist zijn. Ik wil je gewoon vertellen wat ik gedaan heb.

Het Keto Plan is een andere manier om je energie en calorieën uit vetten te halen en niet meer of minder uit koolhydraten.

Mensen hebben me daar ook op aangesproken ‘wauw, je staat scherp’, ik ben inderdaad al acht kilo afgevallen. Ik ben terug op mijn ideale gewicht. Nu ben ik mij aan het verdiepen in het keto plan om diversiteit in mijn voeding te zoeken. In het begin is het niet zo eenvoudig om gevarieerd te eten, het is nieuw en het is aanpassen. 90% van wat je kan vinden in de supermarkt past niet meer binnen datgene wat je wat je wil. Maar met wat creativiteit en studie te zorgen voor jouw lichaam zijn we al een heel stuk verder.

Ondertussen is An ook op de boot gesprongen en hebben we ook naar onze kinderen toe onze voeding aangepast. We voelen ons fitter en zorgen voor ons lichaam. Dat is toch wel heel belangrijk, zeker nu ik binnen een paar dagen 49 jaar -het laatste jaar met een vier vooraan :-) – ben is het belangrijk dat ik heel goed zorg voor mijn lichaam en fit ben.

Ik wil altijd het beste voor mijn klanten geven en ik wil er staan in topvorm. Eén van mijn mentoren – Bob Proctor- zei altijd:

Professionals are at their best, regardless.

Zorgen voor ons lichaam is op dit ogenblik ook een prioriteit. Ik vroeg mij af hoe jij  daar naar toe kijkt, misschien laat jij je ook meeslepen in het werk en schuif je jouw lichaam aan de kant. Het lichaam is een fantastische machine, die jou ondertussen al jaar na jaar draagt en ondersteunt. Zorg goed voor je lichaam want een slecht lichaam werkt op je mentale lichaam en als dat niet goed zit draait je business ook niet goed en daar kan er niemand iets aan veranderen.

Laat mij gerust weten hoe jij daar tegenover staat en wat jij doet om in topvorm te blijven. Ik ben heel benieuwd. Hou jouw zaak in top-conditie en kom naar de Businesslab Kick-off.

Ondertussen duim ik voor jouw succes!

Xavier

7 antwoorden
 1. Peter
  Peter zegt:

  Wauw. Inderdaad, een straffe vraag. Hoog tijd dat ik ook terug een boek oppik.

  Beantwoorden
 2. Leen
  Leen zegt:

  Ik had het al gemerkt dat er wat kilo’s waren afgevallen. Proficiat. Ik vind de moed niet om eraan te beginnen. Maar dit geeft mij wel goesting…

  Beantwoorden
 3. Ingrid
  Ingrid zegt:

  Juist klaar met de 12 zuilen van Jol Rohm en Chris Widener. Volgende boek ligt klaar ” de seizoenen van het leven. Ik heb die jaren geleden gelezen en ben nu deze aan het herlezen.

  Beantwoorden
 4. Sil Van Riet
  Sil Van Riet zegt:

  Dag Xavier,

  Je ziet er idd goed uit, strak in het pak ;-). Proficiat!
  Ik & Evelien zijn sinds mei ook gestart met gezonder te eten. Vooral die suikers hebben wij verwijderd uit onze lijst! Geen boek maar een andere mindset naar eten toe.
  In een slagerij is het nogal snel klaar het eten, alles ligt er gewoon voor te grijpen! Neem maar….:-) maar daar zijn we van afgestapt.
  Resultaat na een paar maand, 7 kg kwijt, in combinatie met lopen!
  The feeling is great! Maarrrr mss ook het boek is aanschaffen want volhouden is soms moeilijk!
  Bedankt voor de tip Xavier!
  Groetjes Sil

  Beantwoorden
 5. Yves Lagage
  Yves Lagage zegt:

  Beste An & Xavier, ik verdacht jullie er donderdag op de Mastermind al van met deze vorm van voeding bezig te zijn… Het proteïnedieet bezorgde me ooit een verlies van 23 kg. De toestand waarin je lichaam dan is heet “ketose” en is inderdaad een échte boost voor lichaam en geest. Dit is moeilijker vol te houden maar met dit “keto-plan” gecombineerd lijkt het beter doenbaar. Als jullie het kunnen…, wij toch ook ? Dank voor de tip ! Groetjes, Yves – Westwater

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *