9 voordelen van online te netwerken met LinkedIn.

Een tijdje geleden was ik gedurende een hele week te gast bij CERAN BELGIUM te Spa waar ik kon genieten van een intensief taalbad Frans.

De unieke methode van CERAN, nam mijn spreekangst (in het Frans wel te verstaan. :-) ) helemaal weg. In een kleine groep gelijkgestemde mensen (één voor één mensen die net als ik vlotter Frans wilden spreken en over hun spreekangst wilden geraken) werden we begeleid.

Samen doorstonden we de moeilijke momenten.

Ja, echt. Op dinsdag had ik het serieus lastig. Maar dankzij de groep liet ik de moed niet zakken en ging ik verder. Ik werd opgetild in de positieve energie en vanaf woensdag ging het alleen nog maar vooruit.

Geloof het of niet… Voor het eerst ervoer ik dat Frans spreken ook leuk kon zijn. :-)

Het was dan ook niet alleen fijn om mezelf te zien groeien. En te horen hoe ik steeds vlotter en vlotter uit mijn woorden raakte. Het was ook tof omwille van de vele nieuwe internationale contacten die ik er legde. Tsjechen, Nederlanders, Duitsers, Britten en zelfs iemand uit Los Angeles.

Mijn intensief taalbad was dan ook een goede kans om internationaal te netwerken. En over het belang en de kracht van netwerken in real life heb ik het al eens gehad. Het is en blijft van kapitaal belang en het is en blijft nog steeds de meest effectieve manier om in contact te komen met anderen.

Door in real life te netwerken word je niet alleen gekend, maar ook geliefd en mensen gaan je veel sneller vertrouwen. Mensen houden ervan om iemand in het echt te ontmoeten. Zo kunnen ze je zien en horen. Maar ook voelen en zelfs ruiken.

Ook online netwerken kan.

En dan lijkt LinkedIn me dan ook super handig.

LinkedIn helpt me bijvoorbeeld om in contact te blijven met de mensen die ik in real life ontmoette. Zo maakte ik dit na de training dadelijk connectie met mijn collega-deelnemers van CERAN en zo blijf ik steeds met ze verbonden. Vroeger waren dit contacten die je al gauw vergat.

Uit het oog is uit het hart, zo luidt het spreekwoord. En dat was ook zo.

Naast het in contact blijven met … heeft online netwerken met LinkedIn nog heel wat andere voordelen. Ik som er hieronder alvast nog een paar op:

Met of via LinkedIn

 1. Onderhoud je de relatie met je bestaande klanten.
 2. Ontmoet je zelf nieuwe prospecten.
 3. Creëer je evangelisten die aan anderen over jou gaan vertellen en je met de juiste prospecten in contact gaan brengen. M.a.w. mond-tot-mond reclame komt op gang.
 4. Leer je de juiste mensen kennen die je met de groei van je zaak kunnen helpen.
 5. Ontmoet je de juiste mensen om partnerships mee te vormen.
 6. Leer je nieuwe trends kennen.
 7. Krijg je meer zichtbaarheid als persoon of als organisatie.
 8. Open je deuren naar mensen die je op je eentje niet zou kunnen bereiken.

Heb je nog vragen? Aarzel dan niet om ze hieronder neer te pennen in het commentarenveld. Ik doe niets liever dan jou te helpen naar jouw succes.

Ik duim voor jouw succes!

An

PS. DEEL dit artikel a.u.b. met jouw netwerk, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

6 antwoorden
 1. Peter
  Peter zegt:

  Hoi An,
  ik ben er nog niet echt toe gekomen om linkedin te gebruiken, maar het lijkt me inderdaad wel de moeite waard. Ik heb me alvast ingeschreven voor je video’s!
  Bedankt!

  Beantwoorden
  • saskia
   saskia zegt:

   Moet je zeker doen Peter.
   Toen ik pas gestart was heb ik zelfs mijn eerste opdracht via linkedin binnengehaald!

   Groetjes,
   Saskia

   Beantwoorden
 2. Marianne
  Marianne zegt:

  Hoe lang duurt de webinar vanavond ? Lijkt me wel interessant !
  Thanks !

  Beantwoorden
 3. Jan Nottebaere
  Jan Nottebaere zegt:

  Ik kan deze avond niet online volgen. Is er een andere mogelijkheid dat ik uw informatie kan horen/lezen?

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *