Wie help jij als ondernemer?

Wie help jij

Wie help jijIk geloof dat je alleen maar iemand kan helpen die geholpen wil worden, iemand die het nodig heeft geholpen te worden, en vooral iemand die dankbaar zal zijn voor je hulp.

Ik geloof dat er heel wat tijd, energie en geld verloren gaat in onze samenleving omdat we mensen helpen die gewoon niet klaar zijn om geholpen te worden.

Waarom zou je iemand helpen die totaal niet openstaat voor verandering of nieuwe oplossingen? Of iemand die geen enkel blijk van initiatief vertoont?

Wanneer je opmerkt dat iemand jouw advies vraagt maar er totaal niets mee doet, 
hou je best op met verder advies te geven. Gebruik je energie liever voor iets of iemand anders.

Het is niet dat mensen niet willen veranderen… Ze willen niet veranderd worden.

Valkuilen

Ook succesvolle ondernemers trappen nog in deze valkuil. Een typisch voorbeeld hiervan is een gedemotiveerd of demotiverend familielid in dienst te hebben (en te houden) en er toch iets van proberen te maken.

Hoe vaak zie je niet dat zaakvoerders van kleine ondernemingen 80% van hun energie steken in het helpen van de 20% medewerkers die niet echt vooruit willen. Veel beter zouden ze dezelfde tijd en energie gebruiken om de 20% best presterende medewerkers naar nog hogere toppen te brengen.

Als een ondernemer mijn hulp vraagt voor een zakelijke uitdaging en ik deel met hem enkele inzichten om zijn probleem op te lossen, dan wordt het heel snel duidelijk of die vragende ondernemer wel een to-do lijstje wil. En of hij bereid is zijn vaardigheden bij te schaven.
Neen. Hij wil dat ik het voor hem doe!

Ingaan op zulke vragen zorgt ervoor dat je jezelf in nesten steekt. 
Mensen die niet actief willen deelnemen aan het veranderingsproces, kosten je heel veel geld en tijd.

Heb jij hulp nodig?

 • Ben jij die ondernemer die hulp WIL?
 • Ben jij die ondernemer die hulp NODIG heeft?
 • Ben jij die ondernemer die bereid is over te gaan tot ACTIE?

Kom dan naar het Businesslab. Investeer twee dagen van je tijd om verandering te brengen in je zaak en in je leven. Samen met An Verstraete geef ik jou al wat je nodig hebt om je winst en je vrije tijd te verdubbelen.

Een gek idee?

Neen. Zeker als ik je vertel dat het Businesslab niet alleen voor INFORMATIE maar ook voor IMPLEMENTATIE staat.

Klik hier en ontdek waarom het tweedaags seminar Businesslab wel eens het keerpunt van je business en je leven zou kunnen zijn. Doe het nu, er is plaats voor 57 toffe Vlaamse zaakvoerders van kleine ondernemingen en de zaal loopt al goed vol.

2 antwoorden
 1. Luc
  Luc zegt:

  Enerzijds bulkt Xavier van vakkennis en ervaring, anderzijds kan hij dat op zó een geanimeerde en begrijpelijke manier brengen. Deelnemen aan het Business Lab was een ware openbaring en een heeft mijn Business in verandering gezet.

  Beantwoorden
 2. Peter
  Peter zegt:

  An verstraete is een bijzonder vriendelijke coach met een goed oog voor de mens achter de ondernemer. Haar tussenkomsten tijdens de seminars zijn zeer verfrissend en verrijkend. Het is echt aanstekelijk wanneer je deze enthousiaste dame aan het werk ziet!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *