4 tips om je te wapenen tegen negativiteit

4 tips om je te wapenen tegen negativiteit

Negativiteit is voor een doorgroeiondernemer echt nefast.
Neurowetenschappers hebben onderzocht en vastgesteld dat mensen die zich in een negatieve omgeving bewegen, al heel vlug zelf evolueren tot zager en klager.

En als doorgroeiondernemer is dat helemaal niet wat jij wil.

Klagers en zagers zijn een beetje te vergelijken met kettingrokers. Ze maken niet alleen zichzelf kapot, maar ook hun omgeving die voortdurend in hun slecht ruikende en ongezonde rook moeten leven.

Gebruik daarom deze 4 tips om je hiertegen te wapenen.

1. Creëer afstand.

Zorg ervoor dat je de klagers en zagers heel snel detecteert. En neem letterlijk fysiek afstand. Want heel vaak zie ik dat doorgroeiondernemers de anderen willen overtuigen of veranderen. Maar dat lukt je niet. Integendeel, je verliest er heel wat energie mee.

Probeer maar eens een kettingroker te overtuigen om te stoppen met roken. 99% zeker dat het je niet lukt. Daarom: Creëer afstand.

2. Vraag de klager(s) om het probleem op te lossen.

Heb je dan toch te maken met die klagers en zagers en kan je niet onmiddellijk afstand houden? Vraag hen dan wat ze aan hun probleem zullen doen. En wat ze zullen doen om tot een oplossing te komen. Heel vaak hebben de klagers niet de intentie om een oplossing te vinden. Het enige wat ze willen is dat je meegaat in hun klaaglied.

En dat is niet wat jij wil. Daar heb jij geen zin in.
Vraag ze om een oplossing te zoeken. En je zal merken dat ze zelf afstand zullen houden.

3. Bescherm jezelf.

Ook al kan je niet altijd fysiek afstand nemen, dan kan je wel mentaal afstand nemen. Ga mentaal op zoek naar een plek waar jij je goed voelde, waar het leuk was om te vertoeven en op die manier maak je een barrière tussen jezelf en de klagers en zagers. En tot slot:

4. Engageer je in een groep positieve & enthousiaste mensen

Engageer je in een groep met positieve gelijkgestemde mensen. Een groep die jou optilt. Een groep waar jij binnenkort meer tijd mee kan doorbrengen en die positief ingesteld is en waardoor jouw tijd om om te gaan met de negatievelingen beperkt wordt.

Pas deze 4 tips toe en je zal merken dat ook jouw geest meer positiviteit zal opnemen, zodanig dat jij terug helder kan denken.

Heb jij ervaringen of nog andere tips om je te wapenen tegen negativiteit?
Laat die dan hieronder achter in het commentarenveld. Zo kunnen we van mekaar leren.

Kom ervaren wat een groep enthousiaste ondernemers kan betekenen voor je leven en je business:
Schrijf je nu in de volgende Businesslab Kick-off!

Ik duim in ieder geval voor jouw succes!