De 4 meest gemaakte fouten in een voicemail bericht

An Verstraete - Businesslab Kick-off

An Verstraete - Businesslab Kick-off

Een goed voicemailbericht… omdat focus heel belangrijk is

Focus is een van de belangrijkste kenmerken van de succesvolle ondernemer.

Wanneer we ons niet willen laten afleiden, dan zorgt jouw voicemail ervoor dat je af en toe eens niet bereikbaar bent.

Je voicemail stelt je zo in de mogelijkheid…

 • om ongestoord met je klanten bezig te zijn.
 • om even wat rust en tijd te nemen.
 • om even je gedachten en ideeën op papier te zetten.
 • om even wat papierwerk in orde te doen.

Maar is dat antwoordapparaat altijd zo goed ingesteld?voicebericht

De 4 meest gemaakte fouten in voicemail berichten

1. Je antwoordapparaat is niet ingesteld.

Wanneer (potentiële) klanten je opbellen, gaat de telefoon niet over tot een voicebericht. Op die manier ben je werkelijk onbereikbaar. En als de nood van je cliënt hoog is (en dat is meestal zo als ze je bellen) dan zoekt hij naar een andere oplossing. En weg is hij. 😢

2. Je antwoordapparaat is ingesteld met één van de klassieke, nietszeggende standaardzinnen:

U spreekt met het antwoordapparaat van … 

“U spreekt?” denk je. Ik spreek helemaal niet. Ik hoor …  Deze zin is echt een dooddoener.  Wie spreekt er nu met een apparaat en robot? Niemand toch.

X is momenteel niet beschikbaar.
’t Ja, als er niet opgenomen wordt, dan wist ik dat al. Vertel me liever wanneer je dan wel beschikbaar bent.

U belde net naar het nummer: 04../… … . 
Ja, dat wist ik wel. En nu? 🤷‍♀️

3. Je antwoordapparaat is ingesteld met een “zogezegd grappige tekst”

“Hallo, Jan’s antwoordapparaat is defect. Dit is de koelkast. Praat heel langzaam en ik zal uw berichtje op mezelf plakken met een van deze magneetjes.”

Of:  “Hallo, met Dorien… Met wie spreek ik? … Ik hoor niks…”

Als jonge gast of tiener kan je je dat best veroorloven. En ik weet zeker dat iedereen dat op dat moment grappig en tof vindt.  Helaas ben je vandaag bezig met een professionele onderneming. En als je jezelf een beetje au sérieux neemt, dan vermijd je dit soort teksten als de pest. Het zijn echte dooddoeners. Mensen knappen er echt op af.

4. Je beluistert en beantwoordt je voiceberichten niet of veel te laat.

Mensen willen graag eventjes wachten. Ze begrijpen wel dat als je bezig bent, geconcentreerd wil zijn. Maar 3, 4 dagen is nu echt wel lang. Ben je op vakantie, pas dan zelf je antwoordbericht aan. Zo blijven mensen niet in de illusie dat je spoedig terug zal bellen. En worden er geen verkeerde verwachtingen geschept.

Wees creatief met jouw voicebericht. Zie het een beetje als jouw audio-visitekaartje. Misschien kan je jouw elevator-pitch erin verwerken.

Laat ons weten wat je er van vindt! 🗣

Mijn voicemailbericht klink alvast zo:

“Hallo, met An. Ik ben momenteel bezig met de voorbereiding van de volgende Businesslab Kick-off. Er zijn al heel wat ondernemers ingeschreven. Wil jij er ook bij zijn? En je winst en vrije tijd verdubbelen? Of heb je een andere vraag? Surf dan naar onze website www.businesslab.be of laat je naam, telefoonnummer en boodschap traag en duidelijk achter. Ik contacteer je spoedig terug.”

Noteer je eigen voicemail bericht in het commentarenveld hieronder.
En vergeet je website niet te vermelden 
:-)

Ik duim alvast voor jouw succes!

An

P.S.: Staan deze strategieën en tips jou aan? Kom dan verder met ons kennismaken tijdens het webinar “Hoe run je een kleine onderneming“. Hét online seminar voor ondernemers van kleine ondernemingen en eenmanszaken. Tijdens dit webinar ontdek je alle zaken die je nodig hebt om meer vrije tijd én meer winst te creëren. 💪  Klik hier en reserveer vandaag nog gratis jouw stoel. ✅

Of wil je de kracht ervaren van een groep gelijkgestemde ondernemers die allemaal willen groeien?
💪 Plug dan in op de Businesslab-energie en schrijf je in voor de Businesslab Kick-off!
>>> Klik hier voor meer info.

 

13 antwoorden
 1. Katleen Van Landschoot
  Katleen Van Landschoot zegt:

  Of doe zoals Stef Verbeeck: “Hallo. Nu kan ik je niet te woord staan omdat ik bezig ben met advies te geven aan je concurrent. Wil jij niet achterblijven? Laat dan je telefoonnummer na en ik bel je spoedig terug.”

  Beantwoorden
 2. Jan Frederik Léger
  Jan Frederik Léger zegt:

  Hoi, hieronder mijn huidige voicemailbericht, dat blijkbaar nogal aanleunt bij de “nietszeggende standaardzinnen”. Omdat ik voicemail beluisteren een complexe en vooral tijdrovende bezigheid vind, vraag ik mensen om een sms te sturen in de plaats. Zo kan ik ook tijdens een seminarie, meeting, … bekijken of het echt dringend is om te reageren.

  “Hallo, dit is de voicemail van Jan Frederik. Ik ben op dit moment niet bereikbaar. Stuur me een sms met je naam en eventueel het onderwerp en dan bel ik je zo spoedig mogelijk terug. Dankjewel en tot binnenkort!”

  Ik zou er graag meer een touch in steken over mijn bezigheden, maar dat zijn er verscheidene. Dus moeilijk om in mijn persoonlijke voicemail te verwijzen naar Kasteelklooster Sint-Jansberg, én data-consultancy Kapernikov. Heb je tips voor mensen met uiteenlopende activiteiten?

  Beantwoorden
  • An Verstraete
   An Verstraete zegt:

   Jan Frederik, uit jouw bericht krijgt de beller inderdaad geen bevestiging van waarmee jij precies bezig bent.
   Beide activiteiten liggen ook heel ver van elkaar dat beide vernoemen inderdaad niet opportuun is. Doch, misschien kan het iets persoonlijker. vb. “Hey met Jan Frederik. Ik kan je nu niet live te woord staan, maar ik kan wel je sms’je lezen. Laat je … en ik bel je … .”
   Het beste blijft nog steeds twee aparte nummers.
   Misschien is je volgende stap in je business één van je twee telefoons te ‘delegeren’.

   Beantwoorden
 3. caroline geirnaert
  caroline geirnaert zegt:

  Ok, ik heb me laten inspireren door jou An!

  Hallo, met Caroline.
  Ik ben momenteel bezig met de voorbereiding van de workshops voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Wil je er ook bij zijn ? Wil jij ook het beste uit jezelf halen ? Schrijf je dan snel in ! Of heb je een andere vraag ? Surf dan naar de website www. devijfklaver.be of laat je naam, telefoon nummer en boodschap traag en duidelijk achter.”

  heb het een paar keer ingesproken voor degenen die willen testen 0474 24 25 94 !

  Ondernemende groet !
  Caroline
  De vijfklaver

  Beantwoorden
 4. Jonathan
  Jonathan zegt:

  Ik heb zonet dit zeer waardevol blogbericht gelezen en hierna direct actie ondernomen.
  Klanten die mij nu zullen bellen krijgen dit bericht te horen:

  Hallo met Jonathan, ik ben momenteel bezig met het afwerken van een uniek project.
  Hierdoor zal ik tot 31 juli telefonisch niet bereikbaar zijn. Ben jij ook op zoek naar iets uniek en had
  je me hiervoor graag gecontacteerd? Surf dan nu naar mijn website http://www.jonathan-coenen.be/contact.
  Vul daar jouw gegevens in met jouw vraag en ik contacteer je zo spoedig mogelijk terug.

  Beantwoorden
 5. Sylvia
  Sylvia zegt:

  Leuk om dit allemaal te lezen, ik weet wat mij te doen staat!
  Zo kan ik zonder onderbreking mijn bezoekende klanten verder helpen in mijn winkel.
  Bedankt!

  Beantwoorden
 6. Nele
  Nele zegt:

  Mijn huidig voicemailbericht:

  U bent verbonden met dierenartsenprakijk Nele De Schryver. Ik kan momenteel uw oproep niet beantwoorden vanwege een consultatie, een operatie of een huisbezoek. Gelieve opnieuw te proberen binnen de uren van 9u-19u in de week of tussen 10u-12u op zaterdag. Onbekende of anonieme nummers worden niet opgenomen. U mag ook gerust een berichtje achter te laten en dan bel ik u zo snel mogelijk terug.

  Is dit ok of te stijf?

  Beantwoorden
  • An Verstraete
   An Verstraete zegt:

   Dag Nele. Persoonlijk hoor ik niet graag dat ik verbonden ben terwijl het een antwoordapparaat is dat ik hoor. Misschien dan beter:

   Je luistert naar het voicebericht van dierenartsenprakijk Nele De Schryver. Ik kan momenteel uw oproep niet beantwoorden vanwege een consultatie, een operatie of een huisbezoek. Toch is jouw telefoontje belangrijk voor mij. Is het dringend? Laat dan een berichtje achter met je telefoonnummer. Ik bel u zo spoedig mogelijk terug. Anders kan u tussen 9 & 19u in de week of tussen 10 & 12u op zaterdag terug proberen. Ik kijk er naar uit je verder te helpen.

   Beantwoorden
 7. Martine Piron
  Martine Piron zegt:

  Stond al een tijdje op mijn To Do-lijst. Heb het nu maar onmiddellijk gedaan door jullie input :-)

  Mijn huidig voicemailbericht :

  Hallo met Martine,
  Ik ben momenteel bezig met de voorbereiding van een volgend stylingproject. Wil jij ook jouw pand optimaal presenteren op de immosite en had je hiervoor me graag gecontacteerd? Wil je meer info hierover ? Of had je een andere vraag? Surf dan gerust naar mijn website http://www.affine.be of laat je naam, telefoonnr en boodschap achter. Ik contacteer je spoedig terug.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *