Geniet jij wel genoeg van het leven?

genietenvan-leven-businesslab

genietenvan-leven-businesslab

Vandaag is het 1 november. Met Allerheiligen en Allerzielen is november traditioneel een maand om even stil te staan bij wie er niet meer is. Even denken aan mensen die we nog steeds graag zien.

Ondanks de koude van de herfst en het vroege vallen van de avond, is november voor mij toch geen maand om droevig van te worden. Integendeel. November schudt mij wakker. November doet mij nadenken.
Geniet ik wel genoeg van het leven? Geniet ik wel genoeg van wat ik heb? Want in een mum van tijd kan het mij afgenomen worden…

Op de achtergrond

Vragen die zeker en vast ook gelden voor ondernemers. Het typeert ondernemers immers dat ze opgaan in hun passie, in hun werk. Doe jij dat ook?
Je stopt al jouw tijd en energie in jouw onderneming. Vaak zet je hierbij jezelf op de achtergrond, en meer dan eens vergeet je je dichte omgeving.

Succes is natuurlijk erg leuk. Een dikke bankrekening ook. Maar wat heb je eraan, als je het niet gebruikt? Als je het niet deelt?

Geniet op jouw manier

Geniet dus van het leven (nu het nog kan)!

Genieten van jouw succes en van het leven kan op verschillende manieren.

 • Met je partner op restaurant
 • Met de kinderen naar de bioscoop
 • Met een vriend naar een sportwedstrijd
 • Een stevige wandeling met de hond…

Golf je graag? Maak je graag een korte citytrip naar de zon? Ga!
Voel je vooral niet schuldig tegenover jezelf en/of je omgeving. Je hebt het verdiend.

Of wat dacht je van een ‘bucket list’? Maak een lijstje van wat je allemaal nog wil doen in jouw leven: een reis naar New York, eens meerijden in de rally…
Vink de zaken af in wat je geslaagd bent. Het geeft je enorm veel voldoening én het breidt jouw comfort zone uit.

Plannen

Toegegeven: tijd vrijmaken voor jezelf en je omgeving, makkelijker gezegd dan gedaan. Al gauw maakt die ‘ik-tijd’ plaats voor ‘business-tijd’.
Plan die tijd daarom in je weekkalender in. Zelf ga ik met Xavier elke maand één keer naar Spanje, en plan ik elke maand een shopnamiddag in met mijn oudste dochter.

Blok VANDAAG twee dagen af in je agenda, en kom naar de Businesslab Kick-off, hét netwerk- en marketingevent voor eenmanszaken en kleine ondernemingen. Je leert er hoe je meer bereikt door minder te doen, hoe je meer klanten aantrekt en tegelijk meer tijd overhoudt voor je gezin. Info & gratis tickets vind je op onze website: www.businesslab.be/kick-off.

Ik ben benieuwd

Hoe geniet jij van je succes? Hoe zorg jij voor tijd voor jezelf en je omgeving?

Vertel het mij hieronder in een reactie in het commentarenveld.
Laat je inspireren door de commentaren van de anderen. Ze brengen jou zeker op ideeën. Dat is ook de kracht van het Businesslab-netwerk en de Businesslab Tribe.

Om jou te belonen voor jouw reactie, krijg je van mij nog 5 EXTRA ONTSPANNINGSTIPS in je mailbox.
Het enige wat je moet doen, is hieronder een reactie plaatsen met jouw naam en voornaam.

Zodra jouw reactie is geplaatst, ontvang je 5 EXTRA tips om tot rust te komen en te genieten.

Ik duim voor jouw succes!

An.

PS: Deel dit artikel met collega-ondernemers. Deel het op social media met de knoppen hieronder. Zo genieten we straks allemaal voor de volle 100% van het leven.

 

12 antwoorden
 1. Paul
  Paul zegt:

  Elke week ga ik een uurtje naar de fitness. In het begin was het snel gezegd ‘ik ga een keertje niet’ maar hoe meer je gaat, hoe meer het een vast stramien wordt en hoe makkelijker het wordt om vol te houden, en te genieten!

  Beantwoorden
 2. Mieke
  Mieke zegt:

  Het leven is ( vooral als ondernemer) , druk, druk, druk. Mijn kinderen zie ik minder vaak dan ik ze graag zou zien maar ik probeer wel, als ze thuiskomen van school, een halfuur tijd uit te rekken om samen hun huiswerk en opdrachten te overlopen. Quality time is dat nog niet echt, maar het is alvast een stap…

  Beantwoorden
 3. karina imschoot
  karina imschoot zegt:

  Ik heb meer quality time voor mezelf geïntegreerd maar de kunst is die quality time niet te delen via social media want dan wordt je erop gekwalificeerd. Een ondernemer mag immers niet genieten blijkbaar…. Daarom worden die paar uur per week écht in secret mode beleefd….

  Beantwoorden
 4. Leentje Timmermans
  Leentje Timmermans zegt:

  Het is inderdaad niet zo evident om op regelmatige basis tijd voor mezelf vrij te maken. Maar het kan zo’n deugd doen om af en toe eens alleen (of met twee) thuis te zijn in plaats van altijd in het bedrijf of bij klanten. Ik vind het heerlijk om te ontspannen in mijn sfeervol ingerichte woning wat zowel mijn beroep is als hetgeen waar ik enorm van geniet in mijn vrije tijd. Een sfeervol ingerichte woning, daar geniet ik van… Kaarsjes aan, filmpje op, dekentje erbij, een lekker hapje, schemerlampje aan,…
  Ook kan het zo’n deugd doen om eens lekker te gaan wandelen…. Zalig… De rust, de stilte, de vogeltjes, het uitzicht,… Weg uit de drukke omgeving en oog hebben voor de kleine en mooie dingen die er spontaan gebeuren en zijn….
  En succes…. Hoe geniet ik daarvan? Ik geniet het meeste van mijn succes als andere mensen ervan mee genieten. Als ik anderen een leuke baan kan bezorgen en ze hierdoor mee in the flow gaan, niet profiteren maar meegenieten van het succes. Ik “stiekem” mijn dromen kan najagen en deze kan omzetten in werkelijkheid… Samen met anderen! Mensen hoeven niet jaloers te zijn… Het heeft ups en downs…. Ze zien vaak alleen de ups…. Ik wil nog zoveel dingen doen en daar ga ik voor!

  Beantwoorden
 5. Lies
  Lies zegt:

  Dansen! :-)
  Samen met enkele dansmama’s volgen we nu onze eigen dansles: Jazz dance en Street dance.
  Heerlijk en enorm ontstressend: je móet wel je hoofd leegmaken of je kan niet meer volgen :-)
  Zeer efficiënt.

  Beantwoorden
 6. Ronny Van Driessche
  Ronny Van Driessche zegt:

  Ik geniet telkens als er klanten ons restaurant buitenstappen met een super voldaan gevoel. Dan geniet ik mee. Daarnaast kunnen we enorm genieten van een dagje sauna. Alleen gebeurt dit nog veel te sporadisch. We hopen dit toch binnenkort op maandelijkse basis te kunnen inplannen. Laatst hadden we nog een fantastisch dagje sauna op mijn echtgenotes verjaardag en samen met 2 van onze 3 kinderen. Heerlijk om aan terug te denken en opnieuw naar uit te kijken.

  Beantwoorden
 7. CONNY
  CONNY zegt:

  Succes is voor mij tevreden personeel , tevreden klanten , nieuwe kanten opgaan , iedere morgen , ook al is het vroeg in de ochtend , die adrenaline voelen als ik mijn bedrijf binnen stap…die drang naar een nieuwe super dag, en rust is s avonds thuis komen bij mijn gezin , mijn geweldige echtgenoot en beste kameraad , na het eten een wandeling maken met de hond en de dag bespreken met mijn man die de rust weer in mij brengt………

  Beantwoorden
 8. Katleen Van Landschoot
  Katleen Van Landschoot zegt:

  Sinds ik opnieuw pianolessen volg kan ik weer volledig opgaan in muziek maken. Ik moet er wel voor opletten dat ik die twee uurtjes de dinsdagnamiddag niet oversla wegens ’te druk’ want eens je één keer skipt, is de stap naar een tweede en derde keer groot. Voor je het weet verval je dan in de routine en de zaak. Ik zit in de hogere graad en speel stukken die best wel wat studie en focus vragen. En ik merk dat – door zo geconcentreerd te zijn op iets totaal anders – dat dan ook mijn beste ideeën voor mijn zaak komen.

  Beantwoorden
 9. Peter Cusseners
  Peter Cusseners zegt:

  Focus en prioritaire keuzes blijven mijn uitdaging tot rust in het ondernemen. Wat helpt is vaste tijd voor geliefden en elke dag min. 30 min sport. Zoals mijn drie trefwoorden die ik probeer in alles te realiseren. Passion Balance &Joy. Toch even aanhalen dat we nog niet allemaal een vette bankrekenig hebben en dat het ook altijd financieel niet kan om vrije tijd te nemen.

  Beantwoorden
 10. marc
  marc zegt:

  Maandelijks twee dagen inplannen kan een ware zegen zijn !
  marc

  Beantwoorden
 11. Erika Defurne
  Erika Defurne zegt:

  Ik heb een dansschool en kostuumatelier waar je ook naailessen kan volgen en er volop wordt gecreëerd. Ik doe alles alleen en vaak is het enorm druk met alle administratie die er ook nog eens bijkomt. En dus gebeurt ook vaak dat ik mezelf vergeet. Soms ga ik zo op in wat ik doe ( en waar ik ook enorm van geniet!) ik mezelf verlies. Meestal probeer ik de zondagmiddag voor mezelf te houden en leuke dingen te doen. Onlangs ben ik weer met mijn hoofd tegen de lamp gelopen en was ik weer verplicht om het rustiger aan te doen. Dus deze week ben ik al een ganse week voor mezelf bezig en ik merk dat ik er stilletjes aan weer bovenop kom en terug mezelf wordt. Stress kan echt lelijke dingen met je doen en door de passie die ik heb voor mijn job en zaak voel ik ze soms pas als het te laat is. Voor mij is het dus een ware oefening om tijd voor mezelf te maken. Het is voor mij dus nog steeds een werkpunt!
  Maar we worden er beter in en elke keer lukt het wat beter.
  Dus de raad dat ze hier geven mag je zeker niet onderschatten, maak tijd voor jezelf !!
  Bedankt An & Xavier om ons er aan te herinneren.

  Beantwoorden
 12. Wisken
  Wisken zegt:

  Ik doe mijn trailschoenen aan en ga een flink stuk lopen in het bos. Het maakt mijn hoofd leeg, geeft me energie en ik kan heel even aan niets denken. Het grappige is dat op het einde van mijn run ik meestal wel onbewust een ‘probleempje’ of ‘vraagstuk’ heb opgelost.
  En zoals ook Mieke het aangeeft, de kinderen daar maak ik bewust tijd voor. Iedere zondag rijd ik hen naar hun zeilwedstrijden, ongeacht hoe ver het is. Deze ritjes in de wagen met ons drietjes zijn heerlijk. Het is niet veel maar het is wel kwalitatief.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *