Hoe je 10x productiever wordt en 10x meer verdient

Hoe je 10x productiever wordt Businesslab

Als succesvolle onderneemster weet An Verstraete hoe je productiever wordt. En dat slechts een minimum van je inspanningen tot echte winst of resultaten leidt.

In deze video deelt An een bijzonder inzicht over hoe je hoe je de 80-20 regel van Pareto dubbel gebruikt. Je ontdekt hoe succesvolle ondernemers 10 productiever zijn dankzij deze verrassende toepassing van de 80-20 regel…

Meld je hier aan voor het gratis webinar.

Ken jij de wet van Pareto, beter bekend als de 80/20-regel?

Pareto stelde vast dat 80% van onze tijd en bezigheden slechts 20% van onze inkomsten oplevert. Dit kan ook toegepast worden op alledaagse dingen. Zo lopen we bijvoorbeeld 80% van de tijd op slechts 20% van ons tapijt. Of 80% van onze tijd dragen we slechts 20% van de kleding in onze kleerkast.

Deze theorie kan ook omgekeerd bekeken worden om onze productiviteit te boosten. 20% van onze werkzaamheden levert 80% van onze inkomsten op. Hoe zou het zijn om op zoek te gaan naar de taken en werkzaamheden die 80% van je resultaten opleveren?

We kunnen zelfs nog een stap verder gaan. Stel dat we de 80-20 regel van Pareto toepassen op de 80-20 regel:

20% van 20%    –> 4%
80% van 80%    –> 64%

Dat betekent concreet dat vier procent van jouw bezigheden 64% van jouw inkomen oplevert. Wat een eyeopener!

Het is dringend tijd dat jij op zoek gaat naar welke taken die 64% van jouw winst opleveren. Neem even de tijd, neem een blad papier en denk na over de taken die voor jou zo belangrijk zijn dat ze veel opbrengen. Alle andere taken kan je delegeren. Dat maakt het verschil tussen ondernemers die in een maand verdienen waar anderen een heel jaar over doen.

Wil jij nog meer tips om te verdienen in een maand wat je nu in een jaar verdient?

Meld je hier aan voor het gratis webinar. Xavier deelt hoe je straks in één maand verdient wat je nu op een jaar verdient of anders: de drie verrassende redenen waarom je vandaag te weinig verdient.

 

3 antwoorden
 1. Bart
  Bart zegt:

  Beste,

  met grote interesse bekeek ik je video.

  Toch is er hier voor mij iets niet duidelijk, met name: dat 20% van 20% 4% is, volg ik volledig. Bij het feit dat 80% van 80% 84% zou zijn, loop ik mathematisch even verloren. Lijkt me sterk dat 80% van 80% meer zou zijn dan 80%. Zelf land ik op “slechts” 64% in deze berekening.

  Waar vergis ik me?

  Alvast uitkijkende naar je reactie.

  Vriendelijke groeten,

  Bart

  Beantwoorden
  • An Verstraete
   An Verstraete zegt:

   Oeps! Niet opgemerkt. Klopt Bart op 1’25 & 1432 verspreek ik me. Gelukkig spreek ik op minuut: 1’48 effectief wel van 64 %. Dat heb je dus goed opgemerkt.Bedankt voor de melding.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *