De Kick-off is een exclusief business, marketing en netwerk seminar voor kleine bv(ba)’s.

21 redenen waarom je de Businesslab Kick-off niet mag missen.

1. Het snelste pad naar groei is samenwerkingMis de kans niet om te groeien met jouw onderneming dankzij unieke business coaching. Ontmoet en netwerk met gelijkgestemde ondernemers uit gans Vlaanderen. Dankzij Businesslab ben je nooit meer alleen.

 

2. An Verstraete, auteur, mede-oprichter, businesscoach en strateeg van Businesslab, laat je LIVE de 7 sleutels tot succesvol ondernemen zien, zodat je blijvende resultaten boekt en (veel) meer winst draait. Elke serieuze ondernemer moet haar boodschap horen. Zo begrijp je hoe Businesslab in minder dan drie jaar tijd de magische omzet van €1.000.000 aantikte.

 

3. Xavier Debaere, auteur, marketingstrateeg, Forbes Info-Marketeer of the Year, mede-oprichter en ondernemerscoach van Businesslab, onthult de Businesslab Marketing: specifieke meetbare marketing voor zaakvoerders van kleine ondernemingen, die je niet op school leert of in de boeken vindt.

 

4. We maken fun en zetten de muziek wel eens “vollenbak”. Omdat ondernemen ook leuk mag zijn. De waarheid is dat je business gemakkelijker en beter draait als je je amuseert.

 

5. De Businesslab Kick-off telt veel netwerkmomenten om zakelijke en persoonlijke connecties te leggen die resulteren in samenwerkingen. Mis deze kans niet om relaties op te bouwen die jouw onderneming een boost geven.

 

6. Het gaat niet om de hoeveelheid kennis, maar wel om hoe snel je die kennis omzet in actie. Je krijgt stuk voor stuk actiegerichte ideeën en tactieken die je ethisch kan overnemen om jouw concurrenten naar huis te spelen, om uit de reclamechaos te springen, en om de aandacht op te eisen die je verdient. Met deze strategieën word je de koploper in jouw markt.

 

7. Geïnteresseerd in direct meer winst draaien? Je krijgt 7 inzichten die 99% van je concurrenten afschieten. Maar als jij ze toepast, zorgen ze direct voor meer geld op je rekening. Het goede nieuws is dat het werkt in welke business je ook actief bent!

 

8. Wil je opvallen in een drukbezette markt? Je bent al een krak in je vak. Tijdens de Businesslab Kick-off leer je  niet hoe je beter wordt in je vak, maar hoe je de beste marketeer wordt in jouw niche door jouw commerciële vaardigheden aan te scherpen.

 

9. Old school is cool. Het zal wel zijn. Stop met op zoek te gaan naar het laatste nieuwe internetsnufje. Durf ook te grijpen naar de beproefde tactieken van vroeger waar niemand nog van wil horen. Businesslab spendeerde in de laatste twee jaar ruim €25.000 aan… Postzegels. Resultaat: Businesslab is de snelst groeiende businesstraining voor zaakvoerder van kleine ondernemingen in Vlaanderen.

 

10. Heb je grote doelen? Op de Businesslab Kick-off onthult An Verstraete hoe je jezelf van zelfstandige naar ondernemer ontwikkelt. En ondertussen neem je je business van waar hij nu staat, naar waar je wil dat hij staat. Je krijgt inzicht in wat je nodig hebt om zonder financiële zorgen te ondernemen en om van een geweldige levensstijl te genieten. Eindelijk nemen je familieleden en je kennissen je au sérieux. Je hoeft je voortaan niet meer te verantwoorden voor de dappere keuze die je maakte om ondernemer te worden en om het verschil te maken door jouw ding in de wereld te zetten.

 

11. Dankzij de Businesslab Kick-off verander je radicaal de manier waarop je je klanten aantrekt. Wat ooit zo’n vervelend gezwoeg was waartoe je jezelf moest verplichten, is nu makkelijk en plezant. En wat ooit pijnlijk duur, onvoorspelbaar en vaak verspilling was, is nu winstgevend, meetbaar en efficiënt.

 

12. Er zijn meer concurrenten en er zijn meer uitdagingen dan ooit. Je verdient het om jezelf uit te rusten met de best werkende strategieën die er zijn. De waarheid is dat meer dan 9 kleine ondernemingen op 10 niet blij zijn met hun resultaten. En toch zitten ze elkaar van ’s morgens tot ’s avonds na te apen. Kopieer liever de strategieën en de systemen van de winnaars.

 

13. Xavier is al 29 jaar lang ondernemer. Op de Businesslab Kick-off deelt hij met jou zijn unieke, inspirerende verhaal zodat jij dezelfde fouten niet meer hoeft te maken. Hij geeft je mee hoe hij jaar na jaar de omzet van zijn vorige bedrijf verdubbelde en zo de waarde ervan in vijf jaar tijd x33 deed. Om het tenslotte cash te verkopen tegen anderhalve keer de marktwaarde en miljonair te worden op amper 42-jarige leeftijd.

 

14. Wees erbij en ontdek hoe je jouw attitude verandert. Misschien ben jij ook toe aan een versie 2.0 van jezelf en je zaak. Deze grondige update omvat je loon, je prijzen, je waarde, je tijdsplanning en je cliënteel – zodat je beter betaald wordt en je van groter respect geniet.

 

15. Zoek je manieren om Facebook te gebruiken om je onderneming te laten groeien? Je ontdekt in ieder geval wat je best niet meer doet en hoe je social media aanpakt, zodat het minder tijd vergt en eindelijk geld opbrengt. Je kijkt mee over de schouder van Businesslab, die in de laatste 24 maanden ruim €126.000 spendeerde aan Facebook-advertenties.

 

16. Wil je weten hoe je 20% meer winst draait met een verandering van slechts 5%? Welkom op de Businesslab Kick-off geen rekentoestel nodig om de berekeningen te maken die je zaak weleens op haar kop zouden kunnen zetten. Wel een stevige stoel, om niet achterover te vallen.

 

17. Stel je inschrijving nog even uit en je kan er niet meer bij zijn. Het grootste deel van de plaatsen is al ingenomen. Maak nu één dag tijd vrij en kom naar de Businesslab Kick-off. Boek één van de resterende tickets.

 

18. Weet wie de 67% potentiële klanten zijn die je nog niet aanspreekt. En die geen vragen stellen over je prijs.

 

19. Vind je opleidingen in een donkere zaal met een PowerPoint en een monotone spreker in maatpak saai? Wij ook! Bij ons: een flipchart, afwisseling van An en Xavier, verhalen, praktische handvatten en een stappenplan om direct mee aan te slag te gaan.

 

20. Om het beste te bereiken, moet je jezelf met de besten omringen. Je vindt geen enkele plaats in Vlaanderen waar er op één dag meer ondernemers met goesting per vierkante meter samen zijn dan in Gent.

 

21. Waar zit je nog op te wachten? Schrijf nu nog in voor slechts een peulenschil (je betaalt slechts €197. De waarde van deze businesstraining is ruim € 1500.Ga nu naar www.businesslab.be/ko, vul je gegevens in en verdubbel je winst en je vrije tijd binnen het jaar.

Deze week in de podcast…

In de sportwereld gaat het hem uiteindelijk over 10% fysiek en 90% mentaal. Mentaal ligt meer in de weegschaal dan het fysieke. Dit is hetzelfde in ons onderneming. We zijn veel te vaak bezig met alles te verbeteren en denken dat dit rust zal meebrengen maar je kan het niet alleen. Laat je ondersteunen, iemand die naast jou staat. Lijkt dit jou iets? De Businesslab-tribe is wat je nodig hebt. Een groep gelijkgestemde ondernemers die elkaar steunen onder leiding van An en mezelf.

Klantvriendelijkheid en de totaalbeleving is enorm belangrijk. Laat geen geld liggen door je team onvoldoende bewust te maken hoe belangrijk de beleving in de winkel is.

 

Wil je de kracht ervaren van een groep gelijkgestemde ondernemers?

💪  Plug in op de Businesslab-energie en schrijf je in voor de Businesslab Kick-off!

Ontdek op de Kick-off de kracht van gelijkgestemde zaakvoerders van een bv(ba) die hun onderneming willen laten groeien! >>>Klik hier voor meer info.

Deze week in de podcast…

“Zoals de vorige keer”, iets wat je vaak hoort als je samenwerkt met leveranciers op lange termijn. Dit is een gevaarlijke uitspraak: welke vorige keer? Het voelt comfortabel om hierop in te gaan maar hier schuilt een enorme valkuil. Blijf duidelijke instructies geven.

Het succes van een onderneming zit in kleine dingen die je net iets anders gaat doen of beter doen. Wat is dat kleine iets dat jij beter of consistenter kan doen?  Ontdek dit op de Businesslab Kick-off. Het gaat er niet altijd om over wat je hebt om door te kunnen breken. Leef niet in de toekomst. Het gaat hem over de persoon die je wordt en niet over wat je hebt. Geef centen uit aan dingen die er echt toe doen zoals marketing, een team,..

Wil je de kracht ervaren van een groep gelijkgestemde ondernemers?

💪  Plug in op de Businesslab-energie en schrijf je in voor de Businesslab Kick-off!

Ontdek op de Kick-off de kracht van gelijkgestemde zaakvoerders van een bv(ba) die hun onderneming willen laten groeien! >>>Klik hier voor meer info.

Podcast_77

Deze week in de podcast…

3 lessen uit de rally die toepasbaar zijn op jouw onderneming

Ik sta er zelf versteld van hoeveel rally en ondernemen met elkaar gemeen hebben. De drie grootste lessen dat ik meeneem bespreek ik uitvoerig in de podcast. Luister je mee?

Ook geïnteresseerd in de Peak Performers? Hier vind je meer informatie. 

Wil je de kracht ervaren van een groep gelijkgestemde ondernemers?

💪  Plug in op de Businesslab-energie en schrijf je in voor de Businesslab Kick-off!

Ontdek op de Kick-off de kracht van gelijkgestemde zaakvoerders van een bv(ba) die hun onderneming willen laten groeien! >>>Klik hier voor meer info.

6 manieren om meer te verdienen

“Is jouw onderneming de meest logische, de meest degelijke en de enige voor jouw doelklant?”

1. Focus op jouw doelklant

Heel veel ondernemingen verspillen een hoop geld aan reclame, omdat ze niet genoeg tijd besteden om te zoeken wat de juiste markt is voor hun product of dienst. Zoek uit wie jouw doelklant nu precies is. Zo verspil je geen tijd en geld en haal je het maximum uit jouw marketing.

2. Stel je USP (Unique Selling Proposition)

Zolang je in de concurrentiestrijd zit met andere gelijkaardige ondernemingen, betekent het dat je nog niet onderscheidend genoeg bent. En is er nog werk aan de winkel. Maak een USP zodat jouw onderneming voor jouw doelklant de meest logische, de meest degelijke en de enige keuze wordt.

3. Verkoop pakketten

Verdien veel meer geld door je de producten of diensten die je nu al verkoopt te bundelen. Maak nieuwe pakketten met deze producten voor een aantrekkelijke prijs.

4. Verbeter je e-mailmarketing

Eis de aandacht van je klant op in zijn/haar mailbox. De meeste ondernemers zijn slordig. Ze zorgen niet voor goede, relevante en boeiende berichten.

Leer daarom de fundamenten van schrijven en bewerken van een overtuigende boodschap. Weersta bovendien aan de verleiding om snel iets te versturen naar jouw klant. Door arme en saaie e-mailberichten te versturen, vervreemden de mensen op jouw e-maillijst van jouw onderneming. Soms permanent. Dat terwijl je met consistente en overtuigende boodschappen je lijst inspireert, waardoor ze bij jou kopen.

5. Gebruik meerdere marketingkanalen

Je elke dag enkel en alleen op e-mailmarketing en het internet storten is als elke dag een pakje friet eten. Het smaakt ongelofelijk lekker, maar de gevolgen zijn nefast. Meer dan ooit is het de combinatie van verschillende marketingkanalen die jouw product of dienst zichtbaar maakt.

6. Maak slapende klanten wakker

Maak een lijst van al jouw vergeten of slapende klanten. Door de jaren heen zijn tientallen of honderden klanten afgehaakt, zonder dat je er erg in had. Maak ze terug wakker. Zij zullen blij zijn met jouw herinnering. Je zal verbaasd zijn, velen staan te popelen om terug te komen. Bovendien brengt klanten wakker maken onmiddellijk een nieuwe stroom geld in je onderneming.

6 manieren om meer te verdienen

Het doen van één van deze dingen verhoogt je inkomen. Doe je ze allemaal dan heeft dit een enorme impact op jou en je business! Kies er één of twee uit om te beginnen en zodra je ze hebt geïmplementeerd, kies je een andere op de lijst.

Krijg je graag ondersteuning bij het boosten van jouw onderneming? Bekijk welke trainingen Businesslab jou te bieden heeft. Kom je graag eens proeven van onze stijl? Schrijf je dan in voor ons kennismakingsevent de Businesslab Kick-off

 

Wij duimen voor jouw succes!

An & Xavier.

Deze week in de podcast…

Wat deed jij vroeger dat je nu niet meer doet?

Je vraagt je misschien af waarom opnieuw de morningrun? Heel wat mensen vertelden mij hoe tof ze het vinden om de dag te starten met nieuwe inspiratie voor hun kleine onderneming. Dus ik zit vol goesting om er opnieuw in te vliegen!

Daarom mijn eerste vraag: “Wat deed jij vroeger dat je nu niet meer doet, maar mocht je het opnieuw doen, een meerwaarde zou betekenen voor jouw zaak?”

Beluister de volledige podcast voor de uitgebreidere uitleg en nog heel wat meer inspirerende vragen.

Wil je de kracht ervaren van een groep gelijkgestemde ondernemers?

💪  Plug in op de Businesslab-energie en schrijf je in voor de Businesslab Kick-off!

Ontdek op de Kick-off de kracht van gelijkgestemde zaakvoerders van een bv(ba) die hun onderneming willen laten groeien! >>>Klik hier voor meer info.

Hey daar,

Vandaag wil ik het hebben over 3 lessen die ik heb meegenomen uit het rijden van de Monteberg Rally.

Ik ben een fervente rally liefhebber, ik rij al sinds 1991. Na heel lang wachten door covid-19 mocht ik eindelijk opnieuw rijden.

Eerst en vooral een korte uitleg over wat een rally precies is. Een autorally is een wedstrijd waar er meerdere keren over een parcours op de openbare weg gereden wordt die uiteraard volledig afgezet is en volledig veilig is gemaakt. Dit zijn vaak kleine binnenbanen. Dit parcours rijden we meermaals om ter snelst. De tijd van elke rit wordt opgenomen en ten slotte allemaal samen opgeteld. Wie de laagste tijd heeft wint.

Ik heb een hele fijne dag gehad, heel sterk gereden en 3 lessen eruit meegenomen, namelijk:

  • Baseer je beslissingen op feiten, volg een bepaalde richting met je buikgevoel maar laat je niet misleiden door omgevingsfactoren of de schijn van andere zaken.

Het was heel mooi weer, perfect om te rijden. De hemel zag er prachtig uit, geen wolk te bespeuren. Tijdens de bandenwissel checkte de copiloot het weer en er stond heel duidelijk dat het ging regenen. Aan de lucht te zien kon je het helemaal niet afleiden. De meeste mensen vertrokken op hun droge banden maar ik wou me baseren op feiten dus hebben we regenbanden gemonteerd. Op het moment dat we vertrokken begon het 5 minuten later te stortregenen. Ik had de juiste beslissing gemaakt op basis van feiten en me niet laten misleiden door mijn omgeving. Laat je beslissingen in je onderneming ook niet afhangen van omgevingsfactoren maar beslis aan de hand van feiten.

  • Het is voor iedereen hetzelfde.

Er zijn heel wat situaties die de race constant veranderen zoals regen en modder. Er komt veel improvisatie bij kijken. Heel wat verschillende situaties die maken dat het continue verandert. Je hebt de neiging om over jezelf te gaan, een tandje bij te steken. Daarom is het belangrijk om te onthouden dat het bij iedereen hetzelfde is ondanks de moeilijke situaties. Het is belangrijk om geen domme impulsieve beslissingen te maken. Je moet er het beste uithalen voor jezelf. Als je geconfronteerd wordt met een lastige situatie in jouw onderneming waar anderen ook inzitten, dan moet je even afstand nemen en geen overhaaste beslissingen nemen uit angst, paniek of ontgoocheling. Het is voor iedereen hetzelfde, de manier hoe je er met omgaat is het belangrijkste.

  • Blijf de focus houden en blijf “strijden” tot het einde, hou de focus en hou de focus op het juiste.

De wedstrijd ging heel goed, ondanks ik een slecht nummer kreeg bij vertrek. Op het einde van de wedstrijd werd het weer heel slecht. De banen lagen extreem vuil door de modder en grind wat het gevaarlijk maakte. We besloten om op safe te rijden. Maar daar liep het mis. We verloren de focus en gingen verkeerd de bocht in waardoor de auto uitbrak in een maïsveld. Game over.

Ik werd te voorzichtig en verloor de focus. In plaats van te blijven rijden en blijven racen met full focus aarzelde ik en ging ik te traag waardoor de wagen uitbrak.

Laat dit een les zijn in jouw business of in jouw leven. Hou de focus, blijven doorgaan, hou tempo en blijf de juiste beslissingen nemen.

Heb je hier soms moeite mee en wil je dit graag verder overleggen? Neem dan even de tijd voor een doorbraakgesprek met onze Community Builder. Je krijgt ook gegarandeerd 3 praktische tips mee tijdens het gesprek die meteen op jouw zaak van toepassing zijn! Ontdek hoe wij jou het beste kunnen verder helpen en plan een 45 min gratis doorbraakgesprek in!

 

Deze week in de podcast…

Waarom je moet kunnen stoppen 🙃

Je hebt een project, product, dienst,… gelanceerd maar je ziet dat het niet wordt wat je voor ogen had. Dan is het de kunst om die pijnlijke beslissing te kunnen nemen om te stoppen. Dit is niet gemakkelijk omwille van 3 redenen.

1) Je bent verliefd op datgene dat je gecreëerd hebt. Je hebt er veel energie ingestoken, in geïnvesteerd, een groot beeld van gemaakt,… maar op een bepaald moment moet je tot de vaststelling komen dat je product niet aanslaat. Ook al vond je het zelf zo goed. Maar dan komt de communicatie naar je klanten die je wel het vertrouwen gaven… We hebben de neiging om deze lastige communicatie te vermijden en gewoon verder te doen.

2) Je hebt iets in de wereld gezet waar jij helemaal weg van bent, maar jij bent niet altijd jouw eigen klant. Jij hebt soms andere interesses dan jouw klant. Op een gegeven moment moet je durven toegeven dat het niet is waar jouw ideale klant op wacht.

3) Je moet het kunnen stoppen want er zit een grote opportuniteitskost achter. Het feit dat je zou blijven verder gaan zorgt ervoor dat je andere zaken niet meer kan uitvoeren door gebrek aan tijd, geld, medewerkers,… Je wil niet dat hetgene dat geen of weinig toekomst heeft in de weg staat van zaken waar de klant wel op wacht.

Beluister de volledige podcast voor de uitgebreidere uitleg.

Wil de kracht ervaren van een groep gelijkgestemde ondernemers die allemaal willen groeien?
💪 Plug dan in op de Businesslab-energie en schrijf je in voor de Businesslab Kick-off!
>>>Klik hier voor meer info.

Deze week in de podcast…

De 7 redenen waarom de meeste kleine ondernemingen vierkant blijven draaien. 🙃

Wil de kracht ervaren van een groep gelijkgestemde ondernemers die allemaal willen groeien?
💪 Plug dan in op de Businesslab-energie en schrijf je in voor de Businesslab Kick-off!
>>>Klik hier voor meer info.

Deze week in de podcast…

De reden waarom zelfstandigen alleen blijven werken of een zwak team hebben 🤔

Wil de kracht ervaren van een groep gelijkgestemde ondernemers die allemaal willen groeien?
💪 Plug dan in op de Businesslab-energie en schrijf je in voor de Businesslab Kick-off!
>>>Klik hier voor meer info.