Interview Hendrick Dierendonck

Enkele weken geleden was ik op bezoek bij Hendrik Dierendonck. Hendrik Dierendonck is een slager, maar niet zomaar één!
Hij is slager met naam en faam, in binnen- en buitenland. Hij verkoopt niet zomaar vlees, maar vlees met passie voor kwaliteit, smaak en ontdekking. ;-) Echt!

Samen met zijn vrouw Evelyne nam hij destijds de slagerij van zijn vader over in Sint-Idesbald. En ondertussen bouwde hij niet alleen daar, maar over de hele wereld een reputatie uit. Zo gaf Hendrik het ambacht van de beenhouwerstiel een nieuw elan.

Naast Sint-Idesbald en Nieuwpoort is er sinds kort ook een slagerij in Brussel met verschillende ateliers.  Maar Hendrik heeft nog meer in petto.
De gerenommeerde slager Hendrik Dierendonck, runt ook zijn eigen restaurant: ‘Carcasse’ waarvoor hij niet alleen de grote winnaar werd van de Concept Restaurant Awards, maar waarvoor hij in november 2017 een eerste Michelinster kreeg.

“Vlees brengen met een verhaal,”

dat is wat Hendrik voor ogen had toen hij aan Carcasse begon.

‘Een verhaal waarin alles draait rond ambacht, terroir en pure passie, net zoals in de slagerij. 
Volgens mij heeft dat ook de doorslag gegeven bij deze awards. We werden beloond voor de dagelijkse strijd die we leveren om onze filosofie na te streven.’

Ontdek hier een kort stukje uit het interview met Dierendonck. Of ontvang het volledige interview door een antwoord op de vraag: “Door welke ondernemer word jij geïnspireerd?” achter te laten in het commentarenveld van dit blogbericht.

Wil jij nog meer tips over succesvol ondernemen en leven, en straks een ware Business & Life Boost meemaken?

Of wil je Xavier en mezelf LIVE ontmoeten?
Kom dan naar de Businesslab Jam. Registreer vandaag nog jouw zitje op www.businesslabjam.be en ontdek hoe ook jij jouw winst en vrije tijd kan verdubbelen.

Ik duim voor jouw succes!

An

PS. Inschrijven voor de Businesslab Jam te Gent kan nog tot 12.00 vandaag. Doe het dus snel: www.businesslabjam.be

 

12 antwoorden
 1. Lieven Vermeersch
  Lieven Vermeersch zegt:

  Peter Goossens van Hof van Cleve. Ik weet uit betrouwbare bron dat hij geen goede student was op school. Toch heeft hij de wereldtop bereikt met zijn kookkunst. Hij is altijd enorm bezig met hetgeen hij het best kan, koken en nieuwe gerechten creëren. Dingen die hij niet goed kan of minder belangrijk zijn maar die wel noodzakelijk zijn laat hij doen door zijn personeel of andere mensen.

  Beantwoorden
 2. Geert
  Geert zegt:

  Walt Disney, De grootste visionair ooit.
  Ik blijf elke dag geïnspireerd door zijn kenmerken:
  Richting, doorzettingsvermogen, groei en vooral zich laten omringen door de juiste mensen met de juiste visie en passie.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *