5 snelle stappen naar meer positiviteit op de werkvloer

Businesslab Teamdag

 

Bij Businesslab leven en ademen we volgens de vijf kernwaarden die de cultuur van ons bedrijf definiëren:

  • Geven
  • Professionaliteit
  • Fun
  • Resultaat
  • Holistisch denken.

En dit alles wordt ondersteund door de focus op positiviteit.

De focus op positiviteit bij Businesslab is wel geen geitenwollensokken-gegeven waarbij we met z’n allen in lotus houding zitten te wachten tot “het” komt. Gewoon door positief te zijn.
Onze positiviteit heeft ook niets te maken met het ontkennen van problemen en het weigeren dat er ook 💩-dagen zijn.

Ja. Er zijn ook hier soms slechte dagen.

Een campagne die niets oplevert, fouten die gemaakt worden, frustraties door onbegrip, samenloop van omstandigheden…

“Ik kijk altijd naar de optimistische kant van het leven, maar ik ben realistisch genoeg om te weten dat het leven geen eenvoudige materie is.” — Walt Disney

Focussen op het positieve wil niet zeggen dat we het negatieve ontkennen. Het is het erkennen van de uitdagingen terwijl je blijft focussen op een positieve uitkomst.
Blijven kijken naar de goede kant van de zaken en je team aansporen om hetzelfde te doen. Het promoten van positiviteit binnen jouw bedrijf is een mindset die jouw business alleen maar ten goede komt.

Positiviteit als oorzaak van productiviteit

Bert Jacobs, oprichter van Life is Good Company vertelt het volgende: “Optimisme is voor mij geen vorm van overacting of blind optimisme. Het is een vorm van beslissingen nemen die focust op het goede omdat dit leidt tot een verstandiger gebruik van jouw hulpbronnen.”

Je verliezen in negativiteit zorgt voor angst en twijfel. Je verliest de kostbare energie die je nodig hebt om het probleem op te lossen.

Een pessimist ziet de moeilijkheid in iedere opportuniteit. Een optimist ziet een opportuniteit in iedere moeilijkheid. — Winston Churchill

Je productiviteit stijgt iedere keer wanneer je je focust op de opportuniteit in de mogelijkheid. En iedereen vaart er goed bij: jij, als werkgever maar ook heel jouw team.

Positiviteit zorgt voor een toffe gedreven onderneming.

Je kan niet ontkennen dat mensen gelukkiger zijn in een positieve omgeving.

Positiviteit op de werkvloer werkt aanstekelijk en maakt dat de mensen graag op hun werk én aan het werk zijn. Ze blijven ook langer werken in je onderneming.

In 5 snelle stappen naar positief denken

Eigenlijk is het echt gemakkelijk om positiviteit op de werkvloer in jouw onderneming te introduceren. Met deze 5 stappen zullen jij en je team heel gauw in staat zijn optimistisch te denken en te werken. Hier zijn  de 5 snelle stappen om positiviteit te brengen in jouw onderneming:

  1. In plaats van te blijven hangen in de redenen waarom iets niet werkt, kijk eens naar wat je anders zou kunnen doen zodat het wel werkt.
  2. In plaats van steeds te zeggen: “Ik moet”, formuleer je je zin opnieuw met “Ik wil”.
  3. Loop je vast door doemdenken en catastrofe-scenario’s? Vermijd dan overdrijvingen en neem geen definitieve stellingen in. Hierdoor verlies je energie.
  4. Vermijd ook stellingen als: “Mijn plannen komen nooit uit” of “Dit komt, zoals altijd, nooit meer goed,”.
  5. Als je jezelf vast rijdt in negatief denken, vraag dan hulp aan je team om terug te focussen op de mogelijkheden.

Tot mijn spijt ervaar ik dat veel eenmanszaken en kleine ondernemingen te veel focussen op het negatieve, waardoor ze vaak de goesting van het ondernemen verliezen.

Laat ons weten wat je er van vindt! 🗣

Wat doe jij om positief te blijven kijken? Vertel het hieronder in het commentaarveld en maak andere ondernemers gelukkig.

Ik duim voor jouw succes!

Xavier

P.S. Wil je de kracht ervaren van een groep gelijkgestemde ondernemers die allemaal willen groeien?
💪 Plug dan in op de Businesslab-energie en schrijf je in voor de Businesslab Kick-off!
>>> Klik hier voor meer info.

Klik hier voor de getuigenissen van de Businesslab Kick-off: de meest voorkomende feedback die we krijgen is dat ondernemers terug zin krijgen om vooruit te gaan, om terug te ondernemen.

Dit is een artikel dat recent werd opgefrist met nieuwe inzichten. 

4 antwoorden
  1. Peter
    Peter zegt:

    Iedere ochtend starten met muziek! Met I gotta feeling… zoals op de Business Lab Kick-off :-)

    Beantwoorden
  2. Marc
    Marc zegt:

    Ik heb onthouden van de Kick-off dat het winnen of leren was. Ik focus mij op de les die ik te leren heb als het tegenzit. Niet altijd makkelijk. Toegegeven.

    Beantwoorden
  3. Ilse Lindenbergh
    Ilse Lindenbergh zegt:

    Voor een inspiratiesessie op mijn werk over de effecten van positivitiet op de werlvloer ben ik op zoek naar interessante filmpjes en artikelen over dit onderwerp. Hebben jullie toevallig tips voor mij?

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *