Tip 1 van 7: Schakel marketing op een strategische manier in.

In deze reeks van 7 tips, geef ik je doelgerichte actiepunten mee zodat jij van jouw marketing een echte machine maakt. De eerste tip voor jou luidt als volgt:

Schakel marketing op een strategische manier in.

Waarom is het zo belangrijk dat je marketing strategisch inzet?

Makkelijker gezegd dan gedaan, denk je vast. Maar laat me jou vertellen waarom het beter is om jouw marketing op een strategische manier.

Kijk, ik zie verschillende type ondernemers. Ik zie ondernemers die niets doen en wachten tot de volgende klanten zich aandienen. Ze zijn blij met datgene wat er is. – Of ze zijn gewoon lui. Kan ook. – In ieder geval halen ze niet het onderste uit de kan, want als het hen lukt zonder aan marketing te doen, wat zouden ze dan niet allemaal kunnen bereiken door net wel aan marketing te doen?

Meestal zijn het ondernemers die bang zijn. Bang om te groeien. 😂

Nu, … al goed en wel. Het brengt hen wel in een heel penibele of kwetsbare situatie. Want wat als er morgen plotseling iets gebeurt? Wat als de normale gang van zaken door iets of iemand verstoord wordt? Wat als er morgen iets gebeurt?
Dan hebben ze niets achter de hand om direct actie te ondernemen. Zo zetten ze hun onderneming en het leven van zichzelf en hun gezin en hun kinderen op het spel.

Anderzijds zie ik zie ook ondernemers die hier en daar wel wat doen, maar die voornamelijk schieten met losse flodders.

Ze doen eens dit of dat, maar er zit niet echt een lijn in. Ze maken een website, een brochure, ze zetten wat social media posts op, maar de samenhang is zoek.
Laat staan dat het ene bijdraagt aan het andere.

Bovendien: het hebben van een website, het hebben van een brochure, het hebben van een visitekaart brengt niets op tenzij je er voor zorgt dat er een dynamiek ontstaat tussen de verschillende marketingzaken die je ontwikkeld hebt.

Door met losse flodders te schieten en aan “Ik doe maar wat”-marketing te doen, verlies je niet alleen geld, maar ook tijd en energie. Je kan dus beter een stevige marketingstrategie uittekenen.

Klik hier om tip 2 tot 7 te ontvangen.

Wat moet je dan precies doen?

Wel, belangrijk is dat je begint met het einde in zicht: “Wat wil je bereiken op het einde van de rit? Waar wil je naartoe? Wat wil je bereiken? En hoe ga je dat strategisch aanpakken?”

Als kleine onderneming heb je er alle baat bij om langetermijnklanten te maken. Klanten die dus niet één keer bij jou kopen, maar die meerdere keren bij jou aankloppen en jou liefst ook nog helpen met het opzetten van de mond-tot-mondreclame.

Dat betekent …

  1. dat je beter ideale prospecten moet zoekt,
  2. dat je die prospecten best omzet in klanten,
  3. dat je die klanten liefst gaat soigneren zodat ze teug bij je kopen
  4. dat je beter alles op alles zet om die klanten ook evangelisten te maken van jouw onderneming.

Deze 4 fasen, zijn niet alleen een systeem, maar zijn ook direct heel strategisch bedacht. En om dat te kunnen doen is het belangrijk dat je alle elementen in jouw marketing met elkaar gaat stroomlijnen. Dat het ene het andere gaat bekrachtigen. Bovendien is het ook belangrijk dat je voor beweging, dynamiek of trafic – zo noemt dat in de marketingwereld – zorgt en dat de ene marketingtool (je website, je flyer, je brochure, je visitekaart, …) de ander ondersteunt waardoor vreemden jou daadwerkelijk leren kennen en dat die ideale prospects ook bij jou kopen.

Klik hier om te ontdekken hoe je zelf een stevige marketingmachine bouwt

Als ik dat doe, wat gebeurt er dan?

Wel, door zicht te krijgen op wat je nu eigenlijk doet of waarmee je nu eigenlijk bezig bent, zal je rust bij jezelf ervaren.

Het gevoel van onzekerheid en ‘in het wilde weg te schieten’ verdwijnt want je weet precies bij elke stap die je zet waartoe hij zal bijdragen.

En die helderheid zal niet alleen rust en voldoening brengen, het zal er ook voor zorgen dat je sneller actie zal ondernemen en dat het dus sneller zal renderen.

Je zal rust bij jezelf ervaren en niet meer in het wilde weg schieten.

Ik duim voor jouw succes! 🚀👍

An

P.S.: Ontdek de andere 6 tips om van jouw marketing een echte machine te maken.

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] De eerste tip gemist? Klik hier voor de eerste tip […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *